Šport
20 ogledov

Bubka se bo družil s Kozmusom

sergej bubka EPA
Sloviti ukrajinski atlet Sergej Bubka, serijski svetovni rekorder v skoku s palico, bo ob priložnosti blejskega kongresa Evropske atletske zveze obiskal Atletski center Primoža Kozmusa na Senovem.

Bubka se bo srečal tudi s prvo generacijo otrok, udeležencev Kozmusove atletske šole. Obisku bo sledilo druženje na Gradu Rajhenburg. Srečanju Bubke, večkratnega svetovnega rekorderja, in Kozmusa, najboljšega slovenskega atleta v zgodovini, so organizatorji dogodka nadeli naslov Srečanje olimpijskih prvakov, na sporedu pa bo v četrtek, 9. aprila, od 13.30 ure dalje.

Bled bo od 9. do 12. aprila gostil volilni kongres Evropske atletske zveze EAA, na katerem bodo izbirali novo vodstvo zveze. Hansjörg Wirz se bo po štirih mandatih poslovil od svojega položaja. Udeleženci blejskega kongresa bodo za njegovega naslednika izbirali med Jeanom Garcio, podpredsednikom zveze in dolgoletnim direktorjem francoske atletske zveze, Sveinom Arnejem Hansenom, predsednikom Atletske zveze Norveške, ter Anttijem Pihlakoskijem, članom sveta krovne evropske atletske organizacije.

Za eno od trinajstih mest v svetu evropske atletike se bo potegoval tudi slovenski kandidat Gregor Benčina, predsednik Atletske zveze Slovenije, sicer pa je za to mesto nominiranih 22 kandidatov. Slovenija bo kongres gostila drugič v zgodovini.

V okviru dogodka, ki bo osrednji mednarodni športni kongres v slovenskem prostoru v letu 2015, bodo poleg volilnega kongresa potekale številne družabne in poslovne dejavnosti. Udeležbo na kongresu so že potrdili najvišji predstavniki več kot 50 nacionalnih atletskih zvez, ki imajo kot predstavniki 50 držav članic EAA volilno pravico na kongresu, skupaj pa na Bled prihaja več kot 200 najvidnejših predstavnikov evropske in svetovne atletike.

Ob Bubki med drugimi Britanec Sebastian Coe, dvakratni olimpijski prvak in večkratni svetovni rekorder na 800 m, olimpijska in večkratna svetovna prvakinja Romunka Gabriela Szabo ter Estonec Erki Nool, olimpijski in evropski prvak v deseteroboju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.