Šport
5 ogledov

Büchel vesel in z debelo denarnico iz Kitzbühla

Marco Büchel iz Kitzbühla odhaja s precej debelejšo denarnico. Žurnal24 main
Liechtensteinski smučar Marco Büchel je eden tistih, ki so zaznamovali konec tedna na sloviti progi Streif. V Kitzbühlu se je pojavil tudi Norvežan Aksel Lund Svindal, ki je v začetku sezone grdo padel.
Marco Büchel je v petek dobil superveleslalom, sobotni smuk pa je po napaki v srednjem delu proge končal na osmem mestu. Ni slabo, sploh če vemo, da je s 36 leti najstarejši mož v karavani svetovnega pokala. "Res ni slabo, ha ha. Na smuku sem sicer malce razočaral. Pričakoval sem več od osmega mesta. V zgornjem delu je bilo vse v redu, potem pa sem spregledal grbino. Dvignilo me je in izgubil sem veliko časa. Zelo nizko sem prišel v naslednja vrata in tako se tekme pač ne more dobiti," je nastope za Žurnal24 ocenil Büchel, ki trenira skupaj s švicarsko reprezentanco. Po superveleslalomu je tako odlični Švicar Didier Cuche , sicer zmagovalec smuka, v šali dejal: "Pozivam vodilne može naše reprezentance, da z Marcom sklenejo novo pogodbo. Lahko trenira z nami, ne sme pa nas premagovati na tekmah!" Veteran Büchel še ne razmišlja o upokojitvi: "Zagotavljam vam, da se v Kitzbühel vrnem tudi prihodnje leto. Samo, da bo z zdravjem vse v redu." In kaj meni o Andreju Jermanu ? "Vedno je zelo hiter. Potrebno je paziti nanj. Pred leti sem si sicer mislil: 'Ah, ne bo nam nevaren,' potem pa je v prejšnji sezoni zablestel kot meteor. Zelo sem vesel zanj." Büchel ima še en razlog za veselje. Domov namreč odhaja s 53.300 evri v žepu. Petdeset tisoč jih je zaslužil s petkovo zmago, tri tisoč petsto pa še s sobotnim osmim mestom.

Lund Svindal požel stoječe ovacije

V Kitzbühlu se je pojavil tudi Norvežan Aksel Lund Svindal , ki je v začetku sezone na treningu smuka grdo padel. Okrevanje poteka po načrtih, najprej mora Norvežan dobiti nazaj 15 kilogramov mišične mase. "Sem zdrav in vesel, da sem med vami. Ostal sem tak, kot me poznate. Kitzbühel je prva tekma svetovnega pokala, kamor sem prišel. Škoda, ker ne morem tekmovati, a vseeno uživam v vzdušju tega spektakla." Na vprašanje, kdaj bo pričel s treningi, pa je odgovoril: "Ko bom ocenil, da je prišel čas za prvi trening na snegu, vam tega zagotovo ne bom povedal. Na prvem treningu želim biti sam, ne želim biti izpostavljen medijskemu pritisku." Množica gledalcev ga je glasno pozdravila.

Hermann Maier (desno) in njegov služabnik (levo). © Žurnal24

 
Zvezdnik in njegov služabnik
Čeprav je veliko najboljših smučarjev na svetu povsem preprostih in dostopnih, pa z vsemi le ni tako. Tak primer je Hermann Maier , ki ima celo v avstrijski reprezentanci poseben status. Vsa čast Herminatorju glede njegovih dosežkov na Streifu, kar pa se obnašanja tiče, pa si le naj za zgled vzame zgoraj omenjena. Na vsakem koraku ga kot najbolj zvesti pes spremlja osebni služabnik (glej fotografijo), čigar imena ne vemo, niti ni pomembno. Če Maierja zebe, ga v sekundi ogrne, če je Maier žejen, takoj skoči po pijačo. Verjetno ponoči vsaj trikrat pokuka v smučarjevo sobo, če spi v pravem položaju. In ravno ta služabnik, ki se s slušalko v ušesih počuti najmanj tako pomembno kot če bi osvojil naslov svetovnega prvaka, odreja, komu in kdaj bo avstrijski šampion podal izjavo. Tako je bil v Kitzbühlu na voljo le avstrijskim novinarjem, pa še to samo tistim najbolj pomembnim. Ostali so mu lahko zastavili le vprašanje ali dve. Želje tujih predstavnikov sile pa je služabnik mirno zignoriral. Če ne verjamete, si ga na delu lahko ogledate marca v Kranjski Gori .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.