Šport
31 ogledov

Buldožer Fabjan na vrhu Evrope

1/14
Žurnal24 main
Miran Fabjan dokazuje, da v svoji kategoriji spada v sam svetovni vrh. V soboto je v Trstu proti Francozu Abderju Pendi skoraj prelahko prišel do naslova evropskega prvaka v tajskem boksu.

Dvorana Chiarbola v Trstu je bila v soboto zvečer slovenska. Od sicer dokaj skromnih 600 gledalcev jih je skoraj polovica prišla iz Slovenije z namenom, da Miranu Fabjanu pomagajo v borbi za naslov evropskega prvaka (full muaythai rules Wako pro do 78 kilogramov) proti Francozu Abderju Pendi. A po videnem bi Fabjan temnopoltega Francoza premagal tudi sredi Pariza. Že od prve sekunde naprej je Fabjan narekoval izjemen ritem in čeprav je bil tudi Penda odlično fizično pripravljen mu enostavno ni bil dorasel. Hitri in močni udarci so po Francozu padali iz vseh strani, tako z nogama kot rokama. In tako je bilo le vprašanje časa, kdaj bo Fabjan potrdil svojo dominacijo in borbo predčasno zaključil v svojo korist. Ta trenutek je prišel na vrsto pet sekund pred koncem prve runde, ko je Fabjan z odlično merjenim high-kickom Francoza spravil v knock-down, sodnik pa je nato prekinil borbo (tehnični knock-out), saj Francoz ni bil več zmožen nadaljevati in veliko slavje v pristaniškem mestu se je lahko začelo.

High-kick je bil le en srečni udarec. To je bila ena njegova napaka, ki sem jo izkoristil v trenutku. Če ne bi bilo high-kicka, bi borbo končal v drugi rundi, saj sem bral vse njegove poteze.
Miran Fabjan

Po koncu borbe so bili mnogi navijači kar malce "jezni" na Fabjana, ker je tako hitro končal borbo, češ da so le za pet minut plačali karto. No,tudi glavni junak ni pričakoval tako lahkega dela. "Jaz vem, da sem premagal odličnega borca, a po pravici povedano nimam takega občutka," je dan po zmagi razmišljal Fabjan. "Dobro, high-kick je bil sreča," se je tako imenovanega srečnega udarca, ki mu je prinesel zmago, zavedal Fabjan, a v isti sapi dodal, da je že od prve sekunde dalje vedel, kdo bo na koncu dvignil roke v zrak: "High-kick je bil le en srečni udarec. To je bila ena njegova napaka, ki sem jo izkoristil v trenutku. Če ne bi bilo high-kicka, bi borbo končal v drugi rundi, saj sem bral vse njegove poteze." Je bil Fabjan morda presenečen nad lahkotnostjo, s katero je prišel do zmage? "Presenečen nad moj močjo in njegovo nemočjo." Fabjan ni bil navdušen le nad zmago, ampak še nad nečim drugim. "Udarci na ogrevanju so bili tako močni, kot še nikoli. Na treningu nikoli nisem udarila tako močno, kar pomeni, da smo formo resnično stempirali tako kot treba. V tem smo resnično postali pravi mojstri," je za zurnal24.si še povedal Fabjan. Razumljivo je bil nad njegovo predstavo zelo zadovoljen tudi trener Dario Grilanc.

Stecurenko bo zaspal
Kot smo že pisali, Fabjana 19. decembra čaka nastopa na WFC 12 v Ljubljani proti Rusu Aleksandru Stecurenku. Če je še nekaj dni pred borbo v Trstu o Rusu govoril le z izbranimi besedami, je Fabjan po zmagi proti Pendi povsem drugačnega mnenja. "Nekaj vam povem, če bom jaz decembra tak kot danes, potem bo Stecurenko zaspal. Če bom tak kot danes, potem me nihče ne more premagati," je samozavestno napovedal Fabjan, ki bo že v prihodnjih dneh začel priprave na Stecurenka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.