Šport
29 ogledov

Bundesligo zamenjala za Velenje

Zmagovalna formula? Z leve proti desni: Branko Tamše (trener), Stane Ostrelič (d Žurnal24 main
Gorenje iz Velenja bo po sezoni zapustila vrsta igralcev, zato so se že poiskala nadomestila. Predstavili so dve imeni iz Bundeslige – Nikolo Manojlovića in Aleksandra Stanojevića.

Slovenski rokometni prvoligaš Gorenje Velenje je predstavil novinca za novo sezono. To sta Srba Nikola Manojlović (srednji zunanji) in njegov rojak Aleksandar Stanojević (desno krilo in desni zunanji). Slednji je moral zadnjo sezono izpustiti zaradi poškodbe, pred tem je bil v nemškem Wetzlarju, Manojlović pa je član kluba Rhein Neckar Löwen, so sporočili iz Gorenja.

Velenje po sezoni zapuščajo Adnan Harmandić (Silkeborg), Ivan Čupić (Rhein-Neckar Löwen), Miha Žvižej (Silkeborg), Jure Natek (Magdeburg) in Momir Rnić (Celje). Ob Manojloviću in Stanojeviću pa sta novinca tudi Trebanjca David Miklavčič in Željko Musa.

"To je zame nekaj povsem novega. Pred časom, ko mi je moj posrednik omenil to možnost, da se preselim v Slovenijo, se mi je zdela zanimiva. Potem ko smo prišli skupaj s klubom, ki je ugodil mojim zahtevam, je bil pogovor sklenjen. Pogovori so bili korektni in zdaj lahko rečem, da sem zadovoljen, da prihajam v novo sredino, ki mi je blizu tudi sicer, saj imam tukaj del sorodnikov. Skratka super," je povedal Manojlović.

"Zaradi poškodbe sem izpustil vso sezono, imel sem težave z zapestjem, prestal dve operaciji in zdaj sem v fazi fizioterapije. Upam in želim si, da bom do začetka sezone pripravljen maksimalno. Sicer pa se že veselim igranja za Gorenje, sem pod velikim vtisom, v čast mi je igrati za Gorenje," pa je izjavil Stanojević.

Z novima okrepitvama je zadovoljen tudi direktor kluba Stane Ostrelič: "Letošnja sezona je pri koncu, kar se tiče kadrovanja. S tem, ko smo izvedeli, da nas zapušča pet igralcev, smo začeli iskati nove in jih z današnjim dnem tudi našli. Seveda je bilo to odvisno tudi od glavnega pokrovitelja, saj je ravno od Gorenja odvisno, kakšno ekipo bomo imeli. In brez Gorenja take ekipe, kot jo bomo imeli, ne bi imeli. To bo spet ekipa, ki se bo borila za vrh v slovenskem rokometu. Mislim, da smo našli nek skupek mladosti in izkušenosti, kar pa je najpomembnejše: število tujcev smo znižali na štiri, drugi pa so slovenski in velenjski igralci."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.