Šport
25 ogledov

Burland slavil na UKIPT-turnirju

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Medtem ko so igralci v Las Vegasu pisali zgodovino glavnega turnirja WSOP, je svojo zgodovino pisal tudi Jamie Burland, ki je ugnal vso konkurenco na PokerStars.net UKIPT-turnirju v Brightonu.

Na glavnem turnirju s prijavnino 1.100 £, ki ga je gostil Randezvous Casino, je sicer nastopilo 259 tekmovalcev, na koncu pa je ličen pokal in 65.400 £ nagrade končalo v rokah mladega Londončana Jamieja Burlanda.

Čeprav gre za turnejo, ki se seli le po britanskem otočju, pa je bila tudi finalna miza tega UKIPT-turnirja mednarodno obarvana, saj sta na njej med drugim nastopila tudi Čeh Tomas Cibak in Američan Bill Seber. A kljub zelo dobrima predstavama, ki sta jih prikazala, nobenemu od njiju ni uspelo priti na sam vrh in tako je zmaga, po zaslugi 25-letnega profesionalnega pokeraša Jamieja Burlanda, na koncu vendarle ostala doma.

Na koncu sta se za zmago udarila prav Čeh Cibak in Burland, zahvaljujoč Britančevi dobri igri in veliki prednosti, s katero je vstopil v heads-up del turnirja, pa je bilo njunega dvoboja konec že po nekaj igrah. V zadnji sta si fanta skupaj ogledala flop {Q-Spades}{7-Diamonds}{4-Spades}, na katerem je Burland s {Q-Hearts}{4-Hearts} ujel dva para, Cibak pa z {10-Spades}{8-Spades} pa vlečko barve. Oba igralca sta v igro kaj hitro spravila vse preostale žetone in nato z zanimanjem čakala prihod zadnjih dveh skupnih kart. Fortuna je bila tokrat očitno na strani Britanca, saj sta preostali karti povsem zgrešili mladega Čeha in tako se je lepe nagrade in vstopnice za EPT-turnir v domačem Londonu na koncu veselil Jamie Burland.

Na poti do zmage je svojega varovanca s tribune spodbujal in spremljal tudi Neil Channing, ki je po koncu turnirja kar blestel od sreče in je Burlandovo zmago označil kar za svoj uspeh.

Končni vrstni red UKIPT-turnirja v Brightonu je bil torej sledeč:

1. Jamie Burland (VB) – 65.400 £
2. Tomas Cibak (Češka) – 40.100 £
3. Bill Seber (ZDA) – 24.600 £
4. William Beauchamp (VB) – 18.100 £
5. John Spinks (VB) – 15.000 £
6. Waseem Ahmed (VB) – 12.400 £
7. Andy Youens (VB) – 9.850 £
8. Jonathan Campbell (VB) – 7.750 £
9. David Gant (VB) – 5.550 £

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.