Šport
18 ogledov

Burleska na HZS

reprezentanca_sps Žurnal24 main
Komedija zmešnjav na Hokejski zvezi Slovenije se nadaljuje. Zdaj je kot član predsedstva HZS odstopil Dimitrij Piciga. Skupščina je sklicana šele za 18. december.

Kot član predsedstva Hokejske zveze Slovenije (HZS) je namreč v četrtek odstopil Dimitrij Piciga. S tem je v vodstvu krovne organizacije slovenskega hokeja ostalo le sedem mož, po statutu HZS pa jih mora biti za delovanje predsedstva vsaj osem. Tako zdaj nihče nima pooblastil in pravice opravljati pogovorov z možnimi kandidati za novega selektorja.

 

Primer Bradley

Doug Bradley je bil 3. novembra potrjen za novega selektorja. Le 15 dni pozneje je ostal brez funkcije, saj naj bi mu v. d. predsednika zveze Sodržnik obljubljal previsoko plačilo. Tako vsaj trdijo možje, ki so po odstopu Sodržnika stopili na čelo HZS. Ti so bili že prej proti imenovanju Bradleyja, njihov favorit pa je Kanadčan Kevin Gaudet.

Vsi bi morali odstopiti
"Moram priznati, da o teh stvareh s statutom nisem najbolje seznanjen. Svoj odstop sem napovedal že pred časom, zdaj pa je ta začel veljati," je povedal Piciga in dodal: "Glede na reči, ki so se v zadnjem času dogajale, bi se ta organ moral nemudoma sam razpustiti. Moje osebno mnenje je, da je vse skupaj postalo že prava burleska. O tem ne želim veliko govoriti, je pa smešno, kakšne stvari so počeli z jeseniškim trenerjem Dougom Bradleyjem. Menim, da bi vsi v predsedstvu morali podati odstopne izjave. Zdaj bi bilo treba čim prej sklicati skupščino HZS." Piciga se te namerava udeležiti. Janez Sodržnik , nekdanji v. d. predsednika zveze, je takšne težave pričakoval: "To ni nič nenavadnega. Piciga je bil predsednik jeseniškega kluba in po tem, kako so ravnali z Bradleyjem, je povsem logično, da je odstopil." Tudi Sodržnik se je pred nekaj več kot dvema tednoma umaknil iz vseh funkcij v HZS. "V tej zasedbi ne mislim več voditi predsedstva. Nekateri so v njem le zaradi tega, da otežujejo reči," je dejal takrat. Očitali so mu netransparentno delovanje in nenamensko porabo finančnih sredstev.

Piciga je zapustil barko na Celovški 25 in tako hote ali nehote preprečil delo predsedstva HZS. © Boštjan Tacol

 

 

Preberite še

Gaudet še zanima delo selektorja
Bradley: Ničesar nisem zahteval
Farsa po hokejsko

Zvezane roke
Z vprašanji o novem položaju smo se obrnili tudi na Srdana Kureta , ki je po odstopu Janeza Sodržnika prevzel njegovo funkcijo. "Na vsa vprašanja v zvezi s statutom se lahko obrnete na pravno službo HZS," je odgovoril Kuret. Ta je o izbiri novega selektorja povedal: "Najprej bomo sedli in se pogovorili o tem, kako bomo vso reč nadaljevali. Dokler te zadeve pravno ne bodo rešene, ne moremo storiti veliko." Sestanka do zdaj še ni bilo, odvetnik HZS Marko Schulz pa je zagotovil, da bo vse potekalo v skladu s statutom zveze. Skupščina, na njej bi zveza lahko dobila novo vodstvo, je sklicana za 18. december. Se bo en mesec le gledalo v zrak?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.