Šport
17 ogledov

Burns prekinil Minnesotin črn niz

Brent Burns je prekinil Minnesotin niz porazov. Žurnal24 main
Brent Burns je postal junak tekme med Minnesoto in San Josejem, saj je v podaljšku odločil zmagovalca. Minnesota je tako prekinila dolg niz porazov.
 

Liga NHL

Minnesota : San Jose 3:2*
Carolina : Atlanta 3:1
Phoenix : Colorado 3:1
Dallas : New Jersey 4:2
Anaheim : Columbus 0:2
Calgary : Edmonton 6:4
NY Islanders : Florida 4:2
* - po podaljšku

Minnesota je svoje navijače na silvestrovo obdarila z zmago. Najboljšo tekmo preteklega meseca so prihranili prav za konec in tako prekinili črn niz porazov. Po podaljšku je moral San Jose priznati poraz z 2:3, Minnesota pa je dosegla prvo zmago v desetih tekmah, ki jih je igrala proti ekipam zahodne konference. Obupna decembrska statistika sicer ni bila najslabša, ki jo je Minnesota kdaj imela. Še slabše je bilo med 6. marcem in 4. aprilom 2001, ko so imeli sušno obdobje na kar 12 tekmah. Veliki junak srečanja je bil Brent Burns, ki je po podaji Mikka Koivuja v drugi minuti podaljška dosegel zmagoviti zadetek. K zmagi sta zadetka prispevala še Krystofer Kolanos in Owen Nolan, ki je bil po tekmi presrečen: "Mislim, da smo bili kar nekaj časa v težki situaciji. Spoznali smo, da moramo barko obrniti v drugo smer in to smo tudi storili."

Največ zadetkov so gledalci videli na srečanju med Calgaryjem in Edmontonom. Slavil je Calgary, ki je bil boljši s 6:4. Vajeti sta v svoje roke prevzela Jarome Iginla in Michael Cammalleri, ki sta dosegla dva zadetka, oba pa sta prispevala še tri podaje. "Res je bilo zabavno. Zelo smo uživali in veselimo se novega leta," pa je po tekmi povedal Cammalleri. New York Islanders so bili boljši od Floride. Newyorčan Doug Weight je na srečanju lovil tisočo točko v ligi NHL, ki je sicer ni dosegel, je pa k zmagi prispeval podajo. Zmagali so še Carolina, Phoenix, Dallas in Columbus.

Iz lige NHL pa je pricurljala še ena novica. Vratar Los Angelesa Jason LaBarbera bo kariero odslej nadaljeval v Vancouvru. Ker je njihov vratar Roberto Luongo poškodovan in še ne vedo natančno, kdaj se bo lahko vrnil na ledene ploskve so se odločili, da v svoje vrste pripeljejo 28-letnega LaBarbero. Ta se je ligi NHL pridružil leta 1998, ko so ga izbrali New York Rangersi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.