Šport
21 ogledov

Bwin in PartyGaming (še) vsak zase

Žurnal24 main
Dolgotrajna pogajanja med predstavniki avstrijskega stavniškega podjetja Bwin in angleškega igralniškega giganta PartyGaming niso obrodila sadov, saj obe strani nikakor nista mogli najti kompromisa glede združitve.

Na ta način se je tudi uradno končalo večmesečno obdobje pogajanj, ki so v svetu spletnega igralništva sprožila celo vrsto ugibanj, špekulacij in so hkrati sprožila tudi pogovore med številnimi drugimi pomembnimi akterji na tem trgu. Številna podjetja so se tako že pripravljala na boj z novim združenim igralniškim velikanom, a kot kaže so bile njihove napovedi preuranjene, saj na koncu do združitve sploh ni prišlo.

Bwin si resda želi vstopiti na ameriški trg in zato trenutno iščemo ustrezne in sposobne potencialne partnerje. Želimo si, da bi bil naš partner katero od lokalnih podjetij, a vam za enkrat ne morem povedati več o tej zadevi, saj se trenutno še pogajamo z več podjetji.

Norbert Teufelberger
  

Vse govorice o možni združitvi je k počitku ta teden položil predsednik nadzornega sveta pri Bwinu in največji posamezni delničar tega podjetja Hannes Androsch, ki je za časnik Trend razkril: "Na koncu koncev pogajanja enostavno niso vodila do želenega rezultata in smo jih zato predčasno prekinili."

Kljub temu, da je združitev med Bwinom in PartyGamingom padla v vodo, pa to še ne pomeni, da so Avstrijci kar vrgli puško v koruzo, saj naj bi po nekaterih napovedih že bili v lovu na novega partnerja, ki bi jim pomagal pri vstopu na ameriški trg. Če je verjeti nekaterim govoricam, naj bi bila v tem primeru aktualna ustanovitev skupne podružnice, pri čemer pa pri Bwinu, svojemu partnerju niso pripravljeni prepustiti več kot 10% deleža.

Te napovedi je delno potrdil tudi direktor Bwina Norbert Teufelberger, ki je v intervjuju za časnik Trend povedal: "Bwin si resda želi vstopiti na ameriški trg in zato trenutno iščemo ustrezne in sposobne potencialne partnerje. Želimo si, da bi bil naš partner katero od lokalnih podjetij, a vam za enkrat ne morem povedati več o tej zadevi, saj se trenutno še pogajamo z več podjetji."

Zavrnitev v strani PartyGaminga avstrijskih igralničarjev ni prav nič ustavila, saj se zdi, da se njihov lov na primernega partnerja nadaljuje, zanimivo pa bo videti, kako se bo celotna zadeva razpletla v naslednjih nekaj mesecih in kako se bodo na ta povezovanja odzvali njihovi konkurentje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.