Šport
25 ogledov

Cairoli omilil retoriko do Gajserja

tim gajser tony cairoli EPA
Motokrosist Antonio Cairoli je s fenomenalno predstavo v zaključku druge vožnje prišel do skupne zmage na dirki za VN Trentina.

Antonio Cairoli je v drugi polovici VN Trentina postregel z eno najboljših voženj v nedavni zgodovini in si z agresivnim prehitevanjem privozil skupno zmago.

Aktualni svetovni prvak Tim Gajser je v drugi vožnji zlahka nadzoroval potek in osvojil prvo mesto, a ostal brez skupne zmage, saj je Cairoli, zmagovalec prve dirke, v finišu druge prehitel še Gajserjevega moštvenega kolega Jevgenija Bobriševa in tako dobil posredni interni obračun s slovenskim šampionom. Gajser je namreč prvo dirko končal na tretjem mestu.

Carioli je imel po dirki nekaj pripomb na Gajserjev manever v uvodnem ovinku druge dirke. ''Tim me je v prvem ovinku izrinil s steze. Ni mi bilo preveč všeč, a to je dirkanje. V drugem ovinku sem imel nesrečo in nadaljevanju dobro prehitela. Moral sem zmagati. Vesel sem za navijače. To je bila moja najboljša zmaga oziroma ena od njih. Na startu sem obtičal. Jezen sem bil in drvel naprej. Potem sem videl, da imam možnost za zmago. Na stezi je težko prehitevati,'' je povedal italijanski veteran, ki je kasneje stopil pred mikrofon slovenske nacionalne televizije.

Cairoli se je v pogovoru za RTV Slovenijo potegnil nazaj in dejal, da umazana igra ni slog aktualnega svetovnega prvaka. ''Nekateri dirkači so na stezi zelo umazani, a to ni moj slog. Timov tudi ne. On je izvrsten voznik, pošten in čist,'' je dejal 31-letnik.

V letošnji sezoni je bilo na sporedu pet dirk za veliko nagrado oziroma devet voženj, saj so v Indoneziji eno odpovedali. Gajser jih je kar pet končal na prvem mestu, enkrat je bil drugi, dvakrat tretji ter enkrat sedmi, kar ga uvršča na prvo mesto skupnega seštevka, kjer ima 18 točk prednosti pred Cairolijem.

Sezona elitnega razreda MXGP šteje 19 preizkušenj, naslednja bo na sporedu 23. aprila na Nizozemskem.

Vrhunci druge dirke:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.