Šport
24 ogledov

Cake poker varen za igro

(Foto: Cake poker) Žurnal24 main
Po težavah z varnostjo pri Cake Pokru so se odgovorni pri omrežju Cake Poker lotili dela in so pred dnevi že predstavili najnovejšo različico svoje programske opreme, ki je povsem varna za uporabo.

Vse posodobitve so namreč že preizkusili tudi pri PTR in ocenili, da so bile luknje v varovanju uspešno zamašene.

Pri enem izmed svojih testov so testerji portala PTR odkrili, da tudi spletne poker sobe omrežja Cake Poker Network pri kodiranju podatkov uporabljajo manj varen XOR-protokol. Istega protokola so se sicer še do nedavnega posluževali tudi pri omrežju Cereus, kjer jih je šele opozorilo s strani portala PTR prisililo v menjavo protokola in nadgradnjo varnostnih ukrepov, celotna zgodba pa se je sedaj ponovila tudi z omrežjem Cake Poker.

Odgovorni pri tem omrežju so tako te dni predstavili svoj najnovejši paket posodobitev, v katerega je bila med drugim vključena tudi menjava protokola za kodiranje podatkov. Z manj varnega protokola XOR, ki je dokazano omogočal dokaj lahko prestrezanje informacij med uporabnikom in strežniki, so sedaj tako tudi pri Cake Pokru presedlali na varnejši SSL-protokol.

Kot se za to priložnost spodobi, so fantje s portala PokerTableRatings tudi to novo različico takoj vzeli pod drobnogled in poskušali odkriti njene pomanjkljivosti. A teh niso našli in tako so Cake Pokru ponovno prižgali zeleno luč in vsem igralcem sporočili, da je igranje v omrežju Cake Poker Network spet varno.

Kljub vsemu pa varnostni pregled ni bil opravljen v vseh spletnih poker sobah znotraj omrežja (le v tistih največjih), zato pri portalu PTR vsem igralcem, ki niso prepričani v varnost posameznega ponudnika, predlagajo preprost preizkus. Tisti, ki se želite prepričati, da je vaša spletna poker soba res varna, tako na svojem računalniku poiščite mapo, v kateri je nameščena določena spletna poker soba, tam pa nato poiščite datoteko z nazivom »ssleay32.dll«.

Če te datoteke ne najdete, potem ta poker soba še ni bila deležna nadgradnje in tako se za kodiranje podatkov še vedno uporablja stari XOR-protokol. Če je temu tako, vam priporočamo, da se igranju v tej sobi za zdaj še vedno izogibajte, vsaj dokler tudi zanjo ne bo pripravljen ustrezen popravek, ki bo poostril varovanje vaših osebnih podatkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.