Šport
22 ogledov

Čakvetadzejeva Portorož ohranila ruski

1/9
Žurnal24 main
Rusinja Ana Čakvetadze je prepričljiva zmagovalka Banka Koper Slovenia Opna v Portorožu. S 6:1 in 6:2 v nizih je odpihnila Švedinjo Johanno Larsson in ponovila lanski uspeh rojakinje Dinare Safine.

Ko je lani prva igralka sveta Rusinja Dinara Safina osvojila portoroški turnir, to ni bilo nobeno presenečenje. Sodeč po predstavi v finalu presenečenja ni bilo niti leto kasneje. Ana Čakvetadze je namreč povozila Švedinjo Johanno Larsson in ohranila zdaj že manjšo rusko tradicijo v mestu rož. Leta 2007 peta igralka sveta je v žep pospravila ček v vrednosti 37 tisoč dolarjev, medtem ko se bo morala Švedinja zadovoljiti z 19 tisočaki.

"Nisem pričakovala, da bom prišla v finale. Na koncu sem zelo zadovoljna, da se poslavljam z lovoriko. Naslednje leto se bom zanesljivo vrnila, če me bodo povabili!" je po prejemu pokala dejala Čakvetadzejeva. Na novinarski konferenci je kasneje dodala: "Zelo sem zadovoljna. Pred prihodom v Portorož res nisem pričakovala, da bom igrala v finalu, saj sem prejšnji teden na podobnem turnirju izpadla že v prvem kolu. Sploh ne vem, kaj se je v tako kratkem času spremenilo. Prišel je le prijatelj mojega trenerja in mi nekajkrat svetoval."

Odločilno dejanje slovenskega turnirja se je sicer začelo z zamudo, saj je imelo muhasto obmorsko vreme kot kaže svoje načrte. Toda tako hitro, kot se je kasneje dvoboj začel, se je na koncu tudi končal. Čakvetadzejeva je začela mnogo bolje in v prvem nizu Švedinji dovolila le eno igro ter pri 6:1 na krajši premor odšla po vsega 22 minutah igre. Larssonova je v drugem nizu sicer še povedla, a to je bilo praktično vse. Rusinja ji z agresivnostjo ni dovolila razviti igre in po dveh odvzetih servisih in 51 minutah igre je bilo že 5:1.

Švedinja se je na žalost Skandinavije prebudila prepozno, saj je z nekaj odličnimi izmenjavami ostala v igri, Čakvetadzejeva pa je na svoj servis pri 5:2 celo ubranila tri žogice za brejk. Ko je ura odbila 61. minuto, je Rusinja kljub vsemu izkoristila svojo prvo žogico za zmago in zaokrožila zasluženo portoroško slavje.

Banka Koper Slovenia Open, finale:

Ana Čakvetadze (Rus) : Johanna Larsson (Šve) 6:1, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.