Šport
13 ogledov

"Calcitke" ubranile pokalni naslov

Brazilija Dominikanska Republika SP svetovno prvenstvo odbojka žoga blok mreža J EPA
Odbojkarice Calcita Volleyballa so ubranile pokalni naslov in v finalu v Hočah premagale tekmice Nove KBM Branika s 3:1 (23, -20, 19, 23). To je drugi naslov za Kamničanke, medtem ko so Mariborčanke ostale pri trinajstih.

Odbojkarice Calcita Volleyballa se veselijo svojega drugega pokalnega naslova. Na zaključnem turnirju v Hočah so po zanimivem, izenačenem, a le na trenutke kakovostnem obračunu ugnale državne prvakinje iz Maribora. Pri Kamničankah, ki so praktično skupaj le štiri mesece, je odlično delovala naveza servis-blok, ki je izničila pomanjkljivosti pri sprejemu. Te so imele tudi Mariborčanke, ki pa jih za razliko od Calcita niso preživele in ostajajo pri 13 naslovih pokalnih zmagovalk.

Mariborčanke so dvoboj slabo začele. Težave na sprejemu so povzročile zaostanek štirih točk (1:5), toda stvari so se hitro obrnile in na šesti točki sta bili ekipi izenačeni. Obe sta še naprej delali napake, a skladno, tako da je bil izid še na 14. točki izenačen. Nato pa se je gostujočemu trenerju Gašperju Ribiču posrečila menjava, namesto Tamare Borko je v igro vstopila Mojca Božič, ki je svoji ekipi z odličnimi servisi priborila vodstvo 20:14. Štajerke so se sicer še vrnile v niz, po zaslugi servisov svoje rezervistke Mihele Planinšec prišle blizu, pozneje pa tudi izenačile na 22:22, toda v končnici je stvari v roke vzela Tjaša Turnšek, bila je najzaslužnejša za vodstvo Kamničank z 1:0.

Delni izid 9:0 za veliko vodstvo z 2:1

Božičeva in Planinšecova sta odigrali pomembni vlogi za svoji ekipi tudi v drugem nizu, v katerem so Mariborčanke pri drugem tehničnem odmoru vodile s 16:8. A Božičeva je s servisi poskrbela, da so se Kamničanke približale (16:18), za nov odmik Nove KBM, ki je prinesel izenačenje na 1:1, pa so ob napakah gostij zaslužni predvsem servisi Planinšecove.

V prvih dveh nizih je bila igra povprečna, v tretjem pa se je vendarle razživela. Calcitovke so v njem vodile z 12:7, nato se je v domači vrsti razigrala Nika Blagne, ki je z nekaj zaporednimi točkami zrežirala preobrat (19:16), toda glavno besedo v nizu so imele Gorenjke, z delnim izidom 9:0 so prišle do vodstva z 2:1. Za to so poskrbeli predvsem servisi Petre Vrhovnik in pa blok, v katerem je blestela Lucille Charuk.

Višek dramatičnega boja je pomenil četrti niz. Ekipi sta točki osvajali v serijah, se izmenjavali v vodstvu. Kamničanke so vodile z 22:18, toda borbene Štajerke se niso dale. Po bloku Elene Kučej so izenačile na 22:22, toda tako kot v prvem nizu je tudi v četrtem v pravem trenutku zablestela Turnškova, ki je ob asu Božičeve poskrbela za dve od zadnjih treh kamniških točk.

Slovenski pokal, športna dvorana Hoče, finale:

Calcit Volleyball : Nova KBM Branik 3:1 (23, -20, 19, 23)
Turnšek 17, Charuk 14, Ščuka 14, Valenčič 6; Starčević 18, Mlakar 15, Kaučič 10, Blagne 7

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.