Šport
10 ogledov

Calgary po petih letih okusil zmago na ledu prvakov

Kane Shaw Chicago Blackhawks Calgary Flames NHL Reuters
Calgary Flames so z golom Krisa Russella v 92. sekundi podaljška v gosteh premagali aktualne prvake Chicago Blackhawks (3:2).

To je bila prva zmaga Calgary Flames v United Centru po marcu leta 2008, ki je njihovo sezonsko uspešnost dvignila na .500 (6-6-2). Chicago Blackhawks (9-2-4) so izgubili prvič po treh tekmah.

V golu gostov je blestel Reto Berra z 42 obrambami, za ekipo iz olimpijskega mesta pa sta gole zabila še Mike Cammalleri in Curtis Glencross. Zadetka Patrick Kana in Marian Hosse na izvrstni tekmi tako nista bila dovolj.

Švicarska tr(e)ma

"Priznam. Pred tekmo sem imel hudo tremo. Vendar pa sem si tik pred odhodom na led rekel: 'Pojdi, igraj svojo igro in se predvsem zabavaj. Prav ničesar nimaš za izgubiti.' Vso živčnost in napetost, ki me je spremljala pred tekmo, sem nekako uspel spremeniti v pozitivno energijo," je dejal 26-letni švicarski reprezentant Berra, ki ga je na naboru leta 2006 izbral St. Louis Blues, za katerega pa ni zaigral.

Letos aprila je pravice za Švicarja pridobil Calgary, ki je z golom Russella v podaljšku prekinil kar deset tekem dolg niz porazov na tekmah v Chicagu. Vratar Josh Harding je bil ključni mož pri zmagi Minnesote Wild. Harding je zaustavil prav vse strele gostujočega moštva iz New Jerseyja in še drugič v tej sezoni mrežo ohranil nedotaknjeno.

Med strelce Minnesote so se vpisali Mikael Granlund, Torrey Mitchell, Dany Heatley in Jason Pominville, Nino Niederreiter pa je tri točke vpisal s tremi podajami. Dallas je po kazenskih strelih s 4:3 v gosteh odpravil Ottawo Senators, odločilni gol je v četrti seriji kazenskih strelov prispeval Jamie Benn.

Liga NHL, rezultati:

Ottawa Senators : Dallas Stars 3:4**
Chicago Blackhawks : Calgary Flames 2:3*
Minnesota Wild : New Jersey Devils 4:0
* – po podaljšku
** – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.