Šport
19 ogledov

Cambridge boljši za dolžino in pol

1/15
Žurnal24 main
Že 156. tradicionalni veslaški univerzitetni obračun med Oxfordom in Cambridgeom na reki Temzi so z dolžino in pol čolna prednosti dobili slednji.

Osmerec univerze Cambridge je letošnji zmagovalec 156. veslaškega dvoboja na reki Temzi. Cambridge je v tradicionalnem veslaškem univerzitetnem obračunu v Londonu za dolžino in pol čolna ukanil Oxford in po dveh zaporednih porazih dosegel prvo zmago. V skupnih dvobojih, ki so se začeli davnega leta 1829, je Cambridge zbral 80, Oxford pa 75 zmag.

Pred začetkom letošnje tekme so za papirnate favorite veljali tekmovalci iz Oxforda, ki jo sestavljajo trije Američani, dva Britanca, Irec, Nizozemec, Nemec in Kanadčan, na koncu pa je smetano na 6,8 km dolgi preizkušnji med londonskima mestnima predeloma Putney in Mortlake pobrala zasedba iz Cambridga, v kateri so štirje Britanci, trije Kanadčani in dva Američana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.