Šport
48 ogledov

Cancellara bo napadal rekord v vožnji na eno uro

Cancellara Švica Italija UCI svetovno prvenstvo SP EPA
Leto 2014 bo ljubiteljem kolesarstva prineslo prav poseben posladek, saj bo Švicar Fabien Cancellara napadal svetovni rekord v vožnji na eno uro.

Švicarski kolesar Fabian Cancellara je vse bližje novemu podvigu, saj bo skušal v letu 2014 popraviti svetovni rekord v vožnji na eno uro. Dvaintridesetletni član ekipe Trek Factory Racing je že testiral potrebni material, je potrdil vodja ekipe Luca Guercilena, ki je tudi Švicarjev trener.

"Nadaljevali bomo s testiranjem, iščemo pa primeren čas, ki mora biti kmalu," je sporočil Guercielena. Točen datum Cancellarinega poizkusa še ni znan, najverjetneje se bo to zgodilo konec aprila, ko bo konec spomladanskih klasik.

Vsaj 15 dni za privajanje

Trenutni rekord si lasti Čeh Ondřej Sosenka, ki je v Moskvi leta 2005 prekolesaril 49.700 metrov. Vmes so rekord popravljali številni kolesarski šampioni kot so Francesco Moser, Graeme Obree, Miguel Indurain in Tony Rominger, a je Mednarodna kolesarka zveze razveljavila dosežke po letu 1972, med njimi tudi rekorde omenjenih tekmovalcev.

"Tekmovalec rabi vsaj 15 dni, da se privadi na stezo. Nemogoče je, da se to zgodi takoj, saj se mora kolesar privaditi na druga pedala. Sigurno je najpomembnejša stvar pripravljenost. Upamo, da bomo našli obdobje, ko bo Fabian 100-odstotno pripravljen in bo zmožen prenesti pripravljenost s ceste na stezo," še dodaja Guercilena.

Odlični švicarski kolesar, ki je naslov svetovnega prvaka v kronometru osvojil v letih 2006, 2007, 2009 in 2010, je enkrat že poizkusil popraviti omenjeni rekord. Lansko poletje mu je poizkus na velodromu Grenchen v Švici preprečila poplava.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.