Šport
4 ogledov

Cancellara kot Jenson Button

Cancellara je znova dokazal, da je eden najboljših kolesarjev v kronometru.
1/9
Žurnal24 main
Tour 2009 se je začel s kronometrom v Monte Carlu. Dobil ga je Švicar Fabian Cancellara. Slovenski predstavnik Simon Špilak se je z zaostankom minute in 40 sekund uvrstil na 75. mesto.

Tour 2009 se je začel s kronometrom v Monte Carlu. Dobil ga je Švicar Fabian Cancellara, ki bo na nedeljski etapi s startom, prav tako v kneževini ob Sredozemskem morju, oblekel rumeno majico vodilnega. Zmagovalec Toura izpred dveh let, Španec Alberto Contador, je bil drugi, Britanec Bradley Wiggins pa tretji. Nemec Andreas Klöden je bil četrti, Avstralec Cadel Evans peti, Američan Levi Leipheimer šesti. Z 21. mestom je nekoliko razočaral lanski zmagovalec dirke, Španec Carlos Sastre, šest mest za njim je bil Avstralec Michael Rogers, še bolj pa je odpovedal Rus Denis Menčov, ki je zasedel šele 53. mesto. Edini slovenski predstavnik Simon Špilak se je z zaostankom minute in 40 sekund uvrstil na 75. mesto. Sedemkratni zmagovalec francoske pentlje, Lance Armstrong, je bil deseti. ""Nisem ne zadovoljen, ne razočaran. V bistvu sem pričakoval nekaj takega. Res pa je, da se nisem počutil ravno udobno. Zdelala me je trema, kar pa je po povratku na mesto mojih največjih uspehov povsem logično," je od prihodu v cilj dejal 37-letni Armstrong.

 
 

Jasno je, da sem danes storil prvi korak h končnemu uspehu, do katerega pa je še zelo dolga pot.

Alberto Contador

 
"Po zmagah na dirki po Švici in državnem prvenstvu sem bil velik favorit. Toda vedel sem, da ne bo lahko, saj so vsi tekmovalci na začetku še kako motivirani. Za zmago sem moral pokazati vse, kar premorem, in ponosen sem, da imam spet rumeno majico največje dirke na svetu. To nameravam zadržati vsaj do moštvenega kronometra, nato pa bosta glavno vlogo v naši ekipi prevzela brata Schleck, drugo pa bomo videli," je bil zadovoljen zmagovalec. "Drugo mesto je zame kot zmaga. Vsi vemo, da je Fabian kolesar, ki ga je v kronometru praktično nemogoče premagati. Jasno je, da sem danes storil prvi korak h končnemu uspehu, do katerega pa je še zelo dolga pot," pa je dejal Contador, ki se ni mogel izogniti vprašanjem o njegovem odnosu s sedemkratnim zmagovalcem Armstrongom: "Vse špekulacije, ki so jih sprožili mediji, smo potisnili v ozadje. Zdaj smo na dirki, izpolnjujemo ukaze vodilnih. Videli bomo, kakšni bodo. Zaenkrat smo štirje kolesarji v našem moštvu v dokaj enakovrednem položaju."

Tour, prolog in skupni vrstni red:

1. F. Cancellara (Švi/Saxo Bank) 19:32

2. A. Contador (Špa/Astana) +0:18
3. B. Wiggins (VBr/Garmin-Slipstream) 0:19
75. Simon Špilak (Slo/Lampre) 1:40
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.