Šport
19 ogledov

Canucks do skalpa vodilnih čikaških indijancev

Schneider Corrado Bollig Vancouver Canucks Chicago Blackhawks NHL Reuters
Najboljša ekipa v severnoameriški hokejski ligi NHL, Chicago Blackhawks, je ponoči doživela poraz na gostovanju v Vancouvru. Canucks so slavili s 3:1 in se utrdili na tretjem mestu zahodne konference.

Glavna junaka zmage Vancouver Canucks, ki si je zagotovil naslov prvaka severozahodne skupine, sta bila švedska dvojčka Sedin, Daniel je prispeval gol in podajo, Henrik pa dve podaji. Chicago Blackhawks so izgubili drugo tekmo zapored.

Če so Blackhawks, ki so si že zagotovili najboljše izhodišče pred končnico v zahodni konferenci, izgubili, pa so slavili Pittsburgh Penguins, ekipa, ki bo z najboljšega izhodišča začela končnico v vzhodni konferenci. Pingvini so s 3:1 zmagali v Ottawi, ki se med drugimi tudi z Winnipeg Jets bori za mesto v "play-offu" vzhoda.

Jets so se Senatorjem (ter New York Rangers in Washington Capitals) približali le na točko zaostanka, potem ko so z 2:1 ponoči slavili v Buffalu. Odločilni gol je dosegel Antti Miettinen v 53. minuti.

Zdaj na najpomembnejšo tekmo sezone

"Ta tekma ne pomeni ničesar več. Zmago smo potrebovali, da bi lahko jutri naredili nekaj več. Jutri nas čaka najpomembnejša tekma sezone," je po obračunu povedal Evander Kane, ki se je tako že ozrl na obračun z Washingtonom, neposrednim tekmecem za končnico, ki je tako kot Ottawa in Rangers odigral tekmo manj.

Pomembno zmago je dosegel tudi Detroit, s 4:0 je ugnal Phoenix, in ostal v igri za izločilne boje na zahodu. Johan Franzen je zabil dvakrat, Henrik Zetterberg pa je zbral tri podaje. "To je bila za nas zelo pomembna tekma, posebej zaradi stanja na lestvici in slabih izidov z zadnjih gostovanj. A tokrat smo zmagali, čakajo nas še trije obračuni," je pojasnil vratar Detroita Jimmy Howard (34 obramb).

Rdeča krila bodo do konca sezone igrala na domačem ledu proti branilcu naslova Los Angelesu in Nashvillu ter v gosteh pri Dallasu, ki se prav tako še bori za končnico na zahodu. Tekma med odpisanim Edmontonom in Anaheimom (0:3) pa je samo potrdila, da so Kalifornijci osvojili naslov prvaka v pacifiški skupini. Točkovno je bil pri Anaheimu najbolj uspešen Corey Perry z dvema podajama.

Liga NHL, rezultati:

Buffalo Sabres : Winnipeg Jets 1:2
Ottawa Senators : Pittsburgh Penguins 1:3
Detroit Red Wings : Phoenix Coyotes 4:0
Edmonton Oilers : Anaheim Ducks 0:3
Vancouver Canucks : Chicago Blackhawks 3:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.