Šport
32 ogledov

Canucks meljejo - 7:3 za 2:0 v zmagah

Brade bodo igralcem Vancouvra še rasle. Vse bliže so finalu lige NHL. (Foto: Reu Žurnal24 main
Daniel Sedin je dal dva gola, peterica njegovih soigralcev po enega in Vancouver Canucks so s 7:3 nadigrali San Jose Sharks. Tako so le še dve zmagi oddaljeni od velikega finala za Stanleyjev pokal.

Daniel Sedin je bil najboljši strelec rednega dela sezone lige NHL, v končnici pa ni in ni našel poti do nasprotnikovega gola. Do te tekme! Po podaji brata Henrika Sedina je prvi gol dal v prvi tretjini in nato še enega v zadnji in Vancouver Canucks so za drugo zmago v finalu zahodne konference s kar 7:3 nadigrali San Jose Sharkse. Ekipa iz Kalifornije je iz minute v minuto igrala bolj živčno, njihovi igralci so se izmenjavali na klopi za kaznovane in tako hokejistom iz olimpijskega mesta ni bilo težko dati kar sedem zadetkov. Vancouver je imel 38 strelov na gol, San Jose 31. Če slednji ne bi imeli v golu lani prvaka s Chicago Blackhawks Anttijema Niemija, bi dobili še kak zadetek več. Serija se zdaj seli v San Jose, kjer bo tretja tekma v ponedeljek, a le redki verjamejo, da Sharks še lahko spreobrnejo potek tega dvoboja.

Liga NHL, finale konferenc:

Vzhod

Boston Bruins - Tampa Bay Lightning /1:1/

Zahod

Vancouver Canucks : San Jose Sharks 7:3 /2:0/
Sedin dva, Torres, Bieksa, Higgins, Rome, Raymond; Couture, Marleau, Eager

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.