Šport
17 ogledov

Canucks mojstri končnic

Vancouver Canucks so znova dokazali, da ostanejo zbrani do zadnje sekunde, saj s Žurnal24 main
Vancouver Canucks so že drugič zapored prišli do zmage po koncu rednega dela. V noči na sredo so po podaljšku s 4:3 premagali Phoenix Coyotes, tokrat pa po kazenskih strelih s 5:4 San Jose Sharks.

V letošnji sezoni najboljše hokejsko moštvo severnoameriške lige NHL Vancouver Canucks nadaljuje zmagoviti niz. V derbiju zahodne konference je po kazenskih strelih, uspešen je bil Alexandre Burrows, odpravil San Jose Sharks (5:4). Čuvaj mreže Cory Schneider je ustavil 44 poskusov morskih psov v rednem delu tekme ter vse tri kazenske strele.

Burrows se je vpisal kot prvi strelec Vancouvra na tekmi v San Joseju, nato pa je poskrbel še za veliko navdušenje, ko je pri kazenskih strelih ukanil Anttija Niemija. Podaljšek in točko je sicer domačemu moštvu Sharks priigral Ryane Clowe 21 sekund pred koncem tekme. Schneider je odlično nadomestil glavnega vratarja Vancouvra Roberta Luonga.

Vancouver se je tako veselil že četrte zaporedne zmage, vse je dosegel na gostovanjih. Vancouver je z novima dvema točkama okrepil vodstvo na 97 točk, drugouvrščeno moštvo na Zahodu Detroit zaostaja že za 11 točk, tretje moštvo San Jose pa za 12 točk.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja ponoči ni igral, Kralji so z 79 točkami na osmem mestu, za vodilnim Vancouvrom pa zaostajajo 18 točk. Los Angeles se bo drevi pomeril s Columbusom, v nedeljo z Dallasom in v torek z Nashvillom.

Uspešen večer je za še enim vratarjem. Ilja Brizgalov je bil junak ekipe Phoenix Coyotes, ki je s 3:0 premagala Flames. Vratar je zaustavil vseh 39 poskusov nasprotnega moštva in šestič v sezoni ostal nepremagan pred vrati (22. v karieri).

V Bostonu so morali domači kosmatinci po podaljšku priznati premoč sabljam (4:3). Ekipa Sabres je slavila z zadetkom Brada Boyesa, ki je zadel v četrti minuti podaljška. Ekipa Buffalo Sabres se je z zmago na sedmem mestu vzhodne konference poravnala z New York Rangers in ima 16 točk manj od vodilne Philadelphie.

Boston je igral pod težo policijske preiskave grobega ravnanja kapetana ekipe. Zdeno Chara je na torkovi tekmi lige NHL med Montrealom in Bostonom (4:1) zbil napadalca moštva Montreal Canadiens Maxa Paciorettyja v zaščitno steklo, ki je med obema klopema. Po naletu slovaškega velikana (206 cm in 116 kg) je 22-letni Američan (188 cm in 96 kg) z glavo močno trčil v rob sicer oblazinjenega pleksistekla ter obležal na tleh s pretresom možganov in počenim vretencem.

Liga NHL:


San Jose Sharks : Vancouver Canucks 4:5 - po kazenskih strelih

Boston Bruins : Buffalo Sabres 3:4 - po podaljšku

Toronto Maple Leafs : Philadelphia Flyers 2:3

Florida Panthers : Ottawa Senators 1:2

St. Louis Blues : Montreal Canadiens 4:1

Nashville Predators
: Minnesota Wild 4:0

Phoenix Coyotes
: Calgary Flames 3:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.