Šport
19 ogledov

Capello izgublja živce

Fabio Capello ima nekaj težav s sestavo angleške reprezentance. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Selektorju angleške nogometne reprezentance Fabiu Capellu zadnje čase nekaj sivih las zaradi manjših poškodb povzroča iskanje "pravega" moštva za letošnje svetovno prvenstvo.

Fabio Capello ima le nekaj dni pred prvim sodnikovim žvižgom, ko se bo njegova reprezentanca pomerila z izbrano vrsto ZDA, kar precej dela. Zdaj je najbolj pereče vprašanje, koga bo kot prvega vratarja postavil v gol. Izbira med Robertom Greenom, Joejem Hartom in Davidom Jamesom.

Več reprezentantov naj bi sicer selektorju namignilo, da si med vratnicama želijo "veterana" Jamesa, medtem ko naj bi bil Capello bolj naklonjen zanesljivemu Greenu in nadarjenemu Hartu. "Pripravljen sem," je pred odhodom dejal 39-letni James, ki je nato dobil enico na dresu, po prvih nekaj dneh pa je v JAR že tožil o bolečinah v kolenu.

Glavna težava 30-letnega Greena naj bi bila komunikacija s soigralci v zadnji vrsti. Obramba po odpovedi Ria Ferdinanda namreč potrebuje trdo in odločno roko, kar pa naj bi povzročalo težave tudi pri Hartu, ki je s 23 leti najmlajši med omenjeno trojico. Odločitev bo na koncu Capellova, ki mu poleg izbire igralcev preglavice povzročajo tudi "nevzgojeni" fotografi.

Slednji se je razburil na fotografe in snemalce, ki so njegove varovance vznemirjali v prostorih, namenjenih zdravljenju in okrevanju. Italijan je novinarje nadrl na ves glas, tako se ni razburil, odkar je prevzel krmilo angleške reprezentance. "Ni bil zadovoljen, bil je najbolj jezen, kar sem ga kdajkoli videl. A je razumljivo. Je zmagovalec, tudi na treningih zato ničesar ne prepušča naključju. Razburi se lahko nenadno," je izpad komentiral John Terry.

Poleg Milnerja, ki ga je pred dnevi zdelala vročina in še ni povsem nared za tekme, se Capello ukvarja tudi z manjšo poškodbo Shauna Wright-Phillipsa. Slednji si je pred dnevoma rahlo poškodoval koleno, a je danes na treningu že igral.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.