Šport
12 ogledov

Capello ni verjel v Gerrardove kapetanske sposobnosti

steven gerrard euro 2012 EPA
Angleški reprezentant Steven Gerrard je bil s strani selektorja Roya Hodgsona imenovan za kapetana ekipe. Nogometaš Liverpoola priznava, da mu je odločitev v veliko čast, obenem pa mu izkazuje tudi zaupanje, ki ga s strani Fabia Cappela ni bil deležen.

V preteklosti je Gerrard že nosil kapetanski trak, vendar je vedno imel občutek, da igra vlogo kratkoročne zamenjave za nekoga drugega. Po mnenju Angleža je bil to pokazatelj, da Cappelo ni resnično zaupal v njegove vodstvene sposobnosti. Enaintridesetletnik bo s kapetanskim trakom ponosno zakorakal na zelenico v soboto, ko se bo Anglija pomerila z Norveško.

''Capello je verjel vame kot igralca, toda jasno je bilo, da ni povsem verjel vame kot kapetana ekipe. Novi selektor je sprejel to odločitev, kar je zelo dobro za mojo samozavest. Trak bom nosil, dokler bo selektor želel. Počutim se, kot da sem prvič uradni kapetan ekipe. Do tega trenutka sem vedno vedel, da se bo trak slej ali prej vrnil k nekomu drugemu. Dovolj sem velik, da sprejmem takšno odgovornost,'' je povedal Gerrard. ''Delo z njim in spoznavanje vseh njegovih kvalitet mi je močno pomagalo pri odločitvi,'' je je o svoji odločitvi dodal Hodgson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.