Šport
26 ogledov

Capello posvaril Hodgsona

Fabio Capello Žurnal24 main
Bivši selektor angleške reprezentance Fabio Capello je posvaril svojega naslednika Roya Hodgsona, da bo na prihajajočem Euru 2012 v ekipi zelo težko ustvaril zmagovalno mentaliteto.

Hodgson je štiriletno pogodbo podpisal v torek, vendar še vedno ostaja na čelu West Bromwicha, medtem ko se bo kasneje povsem posvetil reprezentanci. Čeprav ima 64-letnik veliko mednarodnih izkušenj, pa ga Cappelo opozarja, da je vodenje reprezentance drugačen izziv od tistega, ki ga prinaša vodenje kluba.

"Ne gre za normalno službo. Zelo težko je nekaj narediti, saj ničesar ne moreš storiti v tako kratkem času. Želiš si ustvariti ekipni duh in zmagovalno mentaliteto, kar je zelo težko," je povedal Capello.

Italijan je zadovoljen z delom, ki ga je opravil v času, ko je vodil izbrano vrsto Anglije. "Zadovoljen sem s tem, kar sem naredil. Upam, da bo Anglija ena najboljših ekip na Euru in bodo s tem pokazali, da je bilo moje delo dobro. Če bo šlo vse po načrtu, bodo to videli tudi ljudje," je povedal Capello. Italijan je s položaja selektorja angleške reprezentance odstopil febuarja letos, in sicer po sporu z angleško nogometno zvezo. "Če si trener kluba, si trener. Če si trener reprezentance, si selektor," je dodal 65-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.