Šport
28 ogledov

Capitals prevzeli primat v ligi

T.J. Oshie washington capitals nhl Profimedias
Hokejisti Washingtona so novo vodilno moštvo severno-ameriške profesionalne hokejske lige. Z zmago 5:3 doma proti Tampi so na lestvici dohiteli Dallas, od katerega pa imajo boljšo gol razliko in še tekmo manj.

Rus se je s svojim 16. golom prebil na šesto mesto na lestvici strelcev, z 20 vodita Dallasov Jamie Benn in Vladimir Tarasenko, napadalec St. Louisa.

Po dveh tretjinah obračuna Washingtona ni kazalo na zmago domačih, saj je Tampa vodila s 3:1, pred tem po golu Stevena Stamkosa tudi 3:0, a sta Ovečkin in Oshie zrežirala preobrat, tretji strelec domačih pa je bil Šved Marcus Johansson, ki je ob številčni premoči na ledu postavil izid 4:3. Gostitelji - zmagali so četrtič v nizu, so tri gole dosegli z igralcem več, po zaostanku s tremi goli pa so zmagali prvič po oktobru 2008.

Z učinkovito igro v zadnji tretjini si je zmago zagotovila tudi Ottawa, s 4:2 je premagala San Jose, v zadnjem delu je dosegla tri gole.

Trikrat je v zadnjem delu tekme proti Pittsburghu v polno zadel tudi Boston, ki je gostitelje premagal s 6:2. Največ zaslug za to si lahko lasti Frank Vatrano, med strelce se je vpisal trikrat, kar je bil njegov prvi "hat trick" v profesionalni karieri. Vatrano se je ekipi pridružil prejšnji mesec, prišel je iz Bostonove podružnične ekipe v AHL, v 17 tekmah pa je dosegel pet golov.

Podobno zmago kot Boston je zabeležil Winnipeg, s 5:2 je ugnal New York Rangers, ki je že sedmič v nizu izgubil tekmo v gosteh. Dva gola je k zmagi prispeval Bryan Little, poskrbel je za vodstvu 2:0, ki ga domači nato niso več izpustili iz rok.

Najmanj golov v šestih petkovih obračunih je padlo v Raleighu, kjer je Florida z 2:0 ugnala Carolino. Oba gola so dosegli v zadnji tretjini, drugega, ko so domači zamenjali vratarja s šestim igralcem.

Edina petkova tekma, ki se ni končala po rednem delu, je bila v Detroitu, kjer se je zmage po kazenskih strelih veselil Vancouver.

Liga NHL, izidi:

Pittsburgh Penguins : Boston Bruins 2:6
Carolina Hurricanes : Florida Panthers 0:2
Detroit Red Wings : Vancouver Canucks 3:4*
Washington Capitals : Tampa Bay Lightning 5:3
Ottawa Senators : San Jose Sharks 4:2
Winnipeg Jets : New York Rangers 5:2

* - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.