Šport
6 ogledov

Carolina do zmage po dveh tekmah

Owen Nolan je odigral svojo tisočo tekmo v ligi NHL. Žurnal24 main
Hokejisti Montreala so z zmago 6:1 končali niz štirih zmag Bostona. Za Kanadčane, ki so zmagali še drugič zaporedoma, je zadelo kar šest različnih strelcev. Owen Nolan in Bryan Smolinski sta proslavila tisoči nastop v ligi.
Montreal se pobira. Kanadska ekipa je po treh zaporednih porazih zdaj dosegla še drugo zaporedno zmago. Žrtev poraza s kar 1:6 je bil Boston, ki je pred tem dosegel štiri zmage v nizu. Raznolikost igre gostiteljev dokazuje šest različnih strelcev, eno od podaj pa je prispeval tudi Bryan Smolinski, ki je odigral že tisočo tekmo v elitni hokejski ligi, vratar Christophe Huet pa je zbral kar 31 obramb. "Boston je znan po tem, da igra zelo čvrsto, v prvem polčasu so nam pustili zelo malo prostora. Do prvega zadetka je bilo zelo napeto, po drugem pa je bilo seveda lažje igrati," je po srečanju povedal Finec Saku Koivu, ki je vpisal dve podaji.

 

Liga NHL

Carolina : Vancouver 3:1
Montreal : Boston 6:1
Calgary :  San Jose 1:4

Večer pa za kanadska moštva vendarle ni bil povsem uspešen. Vancouver je namreč po treh zaporednih gostujočih zmagah izgubil proti Carolini, ki je tako končala niz dveh tekem brez poraza. Prvi zadetek je za vodstvo, ki ga gostitelji niso več zapravili, prispeval Cory Stillman, Chad LaRose je prednost povišal, gostje pa so si nekaj upanja obudili prek Brendana Morrisona. Zadnji gol na tekmi je 33 sekund pred koncem, ko so gostje iz igre potegnili vratarja, dosegel Ray Whitney. Zmago San Joseja nad Calgaryjem je zaznamoval Milan Michalek, ki je dosegel dva gola, pred srečanjem pa je bil nagrajen igralec gostov Owen Nolan, ki je odigral tisočo tekmo v NHL. V osmih sezonah je Nolan odigral 568 tekem za San Jose, kar ga uvršča na tretje mesto lestvice igralcev z največ nastopi za ta klub.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.