Šport
30 ogledov

Carolina že na pragu polfinala, Dallas izenačil serijo

Carolina Hurricanes
Hokejisti Caroline Hurricanes so v severnoameriški ligi NHL ugnali New York Islanders s 5:2 in povedli s 3:0 v zmagah ter jih le še eno slavje loči pod uvrstitve v finale na vzhodnem delu in s tem polfinala celotne lige. Igralci Dallas Stars so v drugem krogu zahodnega dela NHL St. Louis Blues ugnali s 4:2 in izid v zmagah izenačili na 2:2.

Hurricanes, četrto tekmo bodo v Raleighu gostili v noči na soboto po slovenskem času, so se vse bližje Stanleyjevemu pokalu pomaknili zlasti v zadnji tretjini, ki so jo dobili s 3:0. Prvi dve sta bili namreč izenačeni, bilo je obakrat 1:1.

Justin Williams je v 11. minuti zadnjega dela poskrbel za vodstvo s 3:2, kar je bil njegov drugi zadetek na tekmi, saj je v osmi minuti poskrbel že za vodstvo z 1:0. Na začetku zadnje minute in pet sekund pred koncem pa sta zadela še Teuvo Teravainen in Sebastian Aho ter dokončno pokopala vse upe za zmago igralcev iz New Yorka.

"Res je, povedli smo s 3:0 v zmagah. A pravijo tudi, da je zadnja tekma najtežja, ker so tekmeci potisnjeni ob zid. Toda tudi mi smo odločeni, da se v New York v tej sezoni ne bomo več vrnili. Res si zelo želimo, da bi bilo vsega konec, kar se te serije tiče, že po četrti tekmi," je napovedal Williams.

Njegov 35-letni soigralec Curtis McElhinney, med vratnici je stopil namesto poškodovanega Čeha Petra Mrazeka, je ubranil 28 strelov in se vpisal v zgodovino lige. Bil je namreč 37 dni starejši od Lesa Binkleyja ob svojem prvem nastopu v končnici NHL. Binkley je bil po starosti doslej na čelu v zgodovini vratarjev NHL, ko je za Pittsburgh Penguins proti Oakland Golden Seals prvič zaigral v izločilnih bojih 8. aprila 1970.

St. Louis, ki bo peto tekmo proti Dallasu gostil v noči na soboto, je prek Rusa Vladimirja Tarasenka na začetku šeste minute povedel z 1:0, tudi zadnji gol so v Dallasu dosegli gostje. Robert Thomas je bil uspešen slabih sedem minut pred koncem, vmes pa so domači nanizali štiri zadetke. Ker je šel Ben Bishop (27 obramb) po plošček v mrežo le ob omenjenih dveh zadetkih, so zvezde izid v zmagah izenačile.

Jason Dickinson in Jason Spezza v prvi ter John Klingberg in Roope Hintz v drugi tretjini so zadeli za domače, Tyler Seguin, Aleksander Radulov in Mats Zuccarello pa so bili po dvakrat podajalci.

* Izida, drugi krog končnice:
- Vzhod:
Carolina Hurricanes - New York Islanders   5:2
(Carolina vodi s 3:0 v zmagah)

- Zahod:
Dallas Stars - St. Louis Blues             4:2
(izid v zmagah izenačen na 2:2)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice