Šport
10 ogledov

Caroline osvojila svoj 11. turnir

Wozniackijeva je osvojila svoj 11. turnir. Kmalu bo številka 1 na WTA. (Foto: Re Žurnal24 main
Caroline Wozniacki je zmagovalka Tokia. V finalu je premagala Rusinjo Jeleno Dementjevo. Po naslednjem turniju lahko postane številka 1. Medtem je v Bangkoku Rafael Nadal izpadel v polfinalu.
Prvi teniški igralec sveta Rafael Nadal je izpadel v polfinalu turnirja ATP v Bangkoku z nagradnim skladom 551.000 ameriških dolarjev. Nadala, ki je po osvojenem turnirju za grand slam v New Yorku pričakoval lahko delo v Bangkoku, je presenetil rojak Guillermo Garcia-Lopez. Prvega nosilca turnirja je odpravil z 2:6, 7:6 (3), 6:3. Garcia-Lopez, 53. igralec sveta, se bo v finalu pomeril s Jarkkom Nieminenom (60. igralec na teniški svetovni jakostni lestvici ATP). Finec je v polfinalu premagal Benjamina Beckerja s 6:3, 6:2.

"Vedela sem, da bo dvoboj zelo težak. Dementjeva je težka nasprotnica. V tem trenutku pa želim zgolj uživati v zmagi. Zelo sem srečna, da sem na Japonskem osvojila ta naslov. Je moj že enajsti naslov zmagovalke na turnirjih WTA," je dejala druga violina ženskega svetovnega tenisa, ki je na turnirju v Tokiu kot prvopostavljena igralka upravičila težko vlogo glavne favoritinje. Wozniackijeva je v tej sezoni osvojila že pet turnirjev WTA, zmagala je na turnirjih v Ponte Vedri, Koebenhavnu, Montrealu, New Havnu in zdaj še v Tokiu, iz katerega bo odšla z nagrado v vrednosti 350.000 dolarjev, priigrala pa si je tudi 900 točk na lestvici WTA. Danska tenisačica, poljskega rodu, v svoji karieri še ni osvojila naslova na turnirjih velike četverice za grand slam.

Če Caroline Wozniacki naslednji teden v Pekingu pride vsaj do četrtfinala, bo Sereni Williams prevzela prvo mesto na lestvici WTA. "Postati številka 1 je bil od nekdaj moj cilj, a bolj kot na to se osredotočam na zmago na vsakem posameznem turnirju," je po zmagi v Tokiu pripovedovala Danka. "Čutim, da lahko zdaj premagam vsako tekmico. Tako fizično kot psihično sem napredovala."

Sedmopostavljena 28-letna Dementjeva, sicer deseta igralka sveta, je sijajno začela finalni obračun in vzela prvi niz, vendar pa je nato danska igralka vnovič prevzela nadzor nad igro in dobila naslednja dva niza ter dvoboj. Rusinja se je tako morala zadovoljiti z nagrado 175.000 ameriških dolarjev in 620 točkami.

Rus Mihail Južnij in Kazahstanec Andrej Golubev sta finalista teniškega turnirja ATP v Kuala Lumpurju z nagradnim skladom 850.000 dolarjev. Četrtopostavljeni Južnij je v polfinalu ugnal rojaka Igorja Andrejeva s 3:6, 6:0 in 6:2, osmi nosilec Golubev pa je bil s 7:5 in 7:6 (4) boljši od petopostavljenega Španca Davida Ferrerja.

WTA, Tokio, finale:

Caroline Wozniacki (Dan/1) : Jelena Dementjeva (Rus/7) 1:6, 6:2, 6:3

ATP, Bangkok, polfinale:

Jarkko Nieminen (Fin) : Benjamin Becker (Nem) 6:3, 6:2;
Guillermo Garcia-Lopez (Špa) : Rafael Nadal (Špa/1) 2:6, 7:6 (3), 6:3;

ATP Kuala Lumpur, polfinale:
Mihail Južnij (Rus/4) : Igor Andrejev (Rus) 3:6, 6:0, 6:2
Andrej Golubev (Kaz/8) : David Ferrer (Špa/5) 7:5, 7:6 (4)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.