Šport
23 ogledov

"Čas je, da osvojimo naslov"

Steven Gerrard, ki za Anglijo nastopa od leta 2000, je zbral 80 nastopov v dresu Žurnal24 main
Steven Gerrard, ikona Liverpoola, je prepričan, da je napočil čas, da angleška nogometna reprezentanca znova zavlada svetu in drugič v zgodovini osvoji naslov svetovnih prvakov.
Gerrard v Real
Ob robu priprav na SP mnogi mediji širom Evrope že špekulirajo, kdo bo poleti zamenjal klub. Največ igralcev najvišjega razreda, kamor spada tudi Gerrard, povezujejo z Realom iz Madrida. Beli balet je s prihodom kontroverznega Joseja Mourinha pač postal še nekoliko bolj zanimiv. Španska As in Marca tako poročata, da naj bi se predsednik Reala Florentino Perez že odločil, da bo ravno Anglež naslednji, ki bo dopolnil njegov igralski mozaik.

Letos mineva že 44 let, odkar je Anglija prvič in do danes tudi edinkrat osvojila naslov svetovnih prvakov. Steven Gerrard je prepričan, da se ta negativna tradicija letos v Južnoafriški republiki lahko prekine. Živa legenda Liverpoola pa je obenem mnenja, da je letos, ko bo najboljše nogometaše sveta prvič v zgodovini gostila črna celina, skrajni čas, da tudi v reprezentančnem dresu pride do pomembne lovorike. "Če želim osvojiti svetovno prvenstvo, moram to storiti zelo hitro,“ je dejal 30-letni Gerrard, ki je skupaj s soigralci že prispel na prizorišče svetovnega prvenstva, in dodal: "Sem v dobri formi in še vedno imam pet let, da se lahko borim za največje nagrade v nogometu.

"Ne vem, če je to moje zadnje svetovno prvenstvo, toda želim dati vse od sebe. Trenutna ekipa je skupaj zelo dolgo, tako da menim, da za nas ni več izgovorov. Čas je, da osvojimo naslov. Ekipa ima zmagovalni duh, tudi samozaupanje je na visoki ravni, toda vseeno se moramo še nekoliko izboljšati, če želimo iti povsem do konca,“ razmišlja optimizma poln Gerrard, ki se prejšnjega svetovnega prvenstva v Nemčiji ne spominja z nasmeškom na obrazu. Leta 2006 je bil pač eden od treh nogometašev Anglije, ki so v četrtfinalu zgrešili enajstmetrovko proti Portugalski. Kapetan Liverpoola kljub temu letos znova želi prevzeti odgovornost, če bo to potrebno.

Anglija bo na mundialu zaigrala v skupini C, kjer bo nastopala tudi Slovenija, Alžirija in ZDA. Po besedah Gerrarda pa se omenjenim trem reprezentancam v predtekmovanju ne obeta prav nič dobrega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.