Šport
25 ogledov

Čas je, da pade tudi Györ!

Ni še jasno, kdaj se po poškodbi vrača Szandra Zacsik. (Foto: Tit Košir) Žurnal24 main
V soboto bo nova priložnost za obisk Centra Stožice. Krim Mercator v tretjem kolu Lige prvakinj gosti Györ. Je čas, da končno premagajo madžarski klub? "Verjamem, da je to mogoče."

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto ob 18.30 čaka nov izziv v Ligi prvakinj. V okviru tretjega kola bodo izbranke Marte Bon pred domačimi navijači v Stožicah gostile madžarski Györ, ekipo, proti kateri slovenske prvakinje v zadnjih letih niso imele prav veliko uspeha. Kljub temu računajo, da bo zmaga ostala doma. "Dejstvo je, da Györa v zadnjem obdobju nismo premagale. Verjetno pa je res čas, da se zgodi kaj v smeri naše zmage. Verjamem, da je to mogoče, delovale pa bomo v okviru tega, da svojo igro in svoj ritem dvigujemo. Mislim, da je to lahko dovolj," je po četrtkovem treningu povedala Bonova.

V skupini D po dveh kolih vodi Krim z dvema zmagama, sledita Györ in Zvezda s po dvema točkama, Podravka pa je še brez uspeha. Sobotna zmaga Krima bi tako pomenila ogromen korak proti drugemu delu.

Krim in Györ sta se v Ligi prvakinj nazadnje srečala v minuli sezoni v drugem delu. V Ljubljani je bilo 24:24, na Madžarskem pa so slavile domačinke s 25:23. Madžarska ekipa je večinoma enaka kot lani, le da se ji je med drugimi letos pridružila prav nekdanja krimovka Ana Gros, ki z zadetki s položaja desne zunanje igralke že igra eno od ključnih vlog. Ob njej pa so tu še znana rokometna imena, vratarki Katalin Palinger in Katrine Lunde Haraldsen, levo krilo Orsolya Verten, levi zunanji igralki Eduarda Amorim in Aurelia Bradeanu, prva violina Anita Görbicz, pa Aniko Kovacsics in druge.

"Györ ohranja model igre z veliko menjavami položajev, veliko delajo pred zaključkom napada. Tu se razlikujemo. Me imamo preprostejše kombinacije in upamo, da bodo tudi učinkovitejše. Sta pa dve možnosti za zaustavljanje njihove igre – ali dejansko pustiti 'križanje' do konca in poskušati oceniti, kdaj bo res konec napada, ali pa prekiniti napad že na začetku ali na sredini akcije. Pripravljamo se na oba načina," je recept za ugoden razplet razkrila Krimova trenerka, ki pol leta ne bo mogla računati na poškodovano krožno napadalko Dragano Cvijić (strgane križne vezi v kolenu), ni pa še znano niti to, kdaj se bo vrnila zunanja igralka Szandra Zacsik.

Ne razmišljam o maščevanju, temveč o tretji zaporedni zmagi. Je pa res čas za zmago nad Györom, saj smo dve tekmi izgubile le z enim golom razlike.
Andrea Lekić
"Žal nam je poškodbe Cvijićeve, saj je dozorevala v res dobro igralko. To bomo poskušale reševati s Sanjo Gregorc in Marino Vergeljuk. Predvsem želimo vse narediti za to, da bomo lahko igrale svojo igro. Torej čim bolj učinkovito obrambo in čim več protinapadov ter lahkih zadetkov," še dodaja Bonova.

Znova bo uspeh Krima v marsičem odvisen tudi od deleža motorja ekipe Andree Lekić: "Ne razmišljam o maščevanju, temveč o tretji zaporedni zmagi. Je pa res čas za zmago nad Györom, saj smo dve tekmi izgubile le z enim golom razlike. Do zmage lahko pridemo z obrambo, kakršno smo pokazale v drugem polčasu proti Podravki in Zvezdi. To je ključno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.