Šport
9 ogledov

Čas je za prvo odmevno zmago

žemlja, zemlja EPA
Žreb je določil, da bosta v petek prvi dvoboj drugega kola prve evroafriške skupine Davisovega pokala med Italijo in Slovenijo v Arzageni na Sardiniji odigrala najboljši italijanski igralec v domači ekipi Fabio Fognini ter drugorangirani Slovenec Grega Žemlja.

Prvi dan tekmovanja se bosta pomerila še prvi lopar Slovenije Blaž Kavčič ter Potito Starace, v soboto je na sporedu igra parov, za katero sta kapetana delegirala Daniela Braccialija in Simonea Bolellija ter Grega Žemljo in Luko Gregorca, v nedeljo pa sta na sporedu še dve igri posameznikov. "Pri žrebu v Davisovem pokalu ni veliko opcij, pravzaprav gre le za to, kateri igralec, prvorangirani ali drugopostavljeni, bo začel prvi. Danes sta si tako Žemlja kot Kavčič želela igrati druga, a želja se je uresničila le enemu. To ni nič takšnega, saj se bo spored v nedeljo obrnil in tedaj bo prvi nastopil Grega," pravi kapetan Slovenije Blaž Trupej, ki je za igro dvojic sicer delegiral Gregorca, vendar ima ta hude bolečine v kolenu, tako da je njegov nastop pod vprašajem.

Sicer pa je Trupej pred zgodovinskim nastopom Slovenije zelo optimističen. "Prvič v zgodovini bomo igrali dvoboj Davisovega pokala na tako visoki ravni. Mislim, da je prišel čas, da začnemo premagovati tudi igralce, ki so uvrščeni med prvimi petdesetimi na svetu," dodaja Trupej. Slovenski tenisači v Davisovem pokalu v 20 letih še niso premagali igralca iz prve stoterice, na severu Sardinije, v središču mondene Smaragdne obale, pa bodo imeli za to kar nekaj priložnosti. Najboljši italijanski igralec v ekipi Fabio Fognini zaseda 38. mesto na svetu, Potito Starace je 52., Simone Bolleli 121., Daniele Bracciali kot specialist za dvojice pa je 39. na lestvici parov.

Prvi bo peščeno podlago v petek ob 16. uri preizkusil Žemlja, ki za svojim tekmecem na lestvici ATP zaostaja 98 mest. "Tu v Italiji se odlično počutim in mislim, da sem dobro pripravljen. Želel sem sicer igrati kot drugi, vendar kot že ničkolikokrat se mi želja ni izpolnila. Vseeno upam, da ob 16. uri ne bo preveč vroče, da bo vlage v zraku čim manj in da veter ne bo premočan. To so vse pogoji, s katerimi se srečujemo na Sardiniji in ki meni resnično ne ustrezajo," pravi Žemlja. Tudi Kavčič, ta teden na 80. mestu lestvice ATP, je zadovoljen s pripravami na Sardiniji in vzdušjem v reprezentanci. "Po enem mesecu bivanja v Angliji me je sprememba temperature kar malce zdelala, vendar sem se že privadil na tukajšnje razmere, zato pričakujem izenačen dvoboj. Zagotovo bi bilo lepo povesti proti Italiji, vendar hkrati moramo biti realni in se zavedati, da imajo domačini odlične posameznike, ki bodo imeli na svoji strani tudi polne tribune gledalcev."


Zmagovalec dvoboja bo konec septembra nastopil v kvalifikacijah za svetovno skupino Davisovega pokala, poraženec pa bo tudi v prihodnji sezoni igral v prvi evroafriški skupini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.