Šport
17 ogledov

Čas se izteka: rok podaljšan do 19. ure!

Acroni Jesenice - Tilia Olimpija Boštjan Tacol
Vodstvo avstrijske hokejske lige Ebel je slovenskim prvakom Acroni Jesenicam danes do 19. ure podaljšalo rok, da uprava kluba in igralci potrdijo, da bodo letošnjo ligo lahko odigrali do konca. Prvi rok se je iztekel danes ob 14. uri.

"Z Jesenic potrebujemo stoodstotno zagotovilo, da bodo imeli pripravljeno dvorano, organizacijo, varnost ... za domače tekme. Seveda pa potrebujemo tudi zagotovilo, da bodo zmogli gostovanja in zagotovilo igralcev, da so pripravljeni igrati do konca sezone," je za Slovensko tiskovno agencijo danes potrdil direktor lige Christian Feichtinger.

Feichtinger je ob tem razkril, da dogovarjanje s športnim delom kluba - trenerji in igralci - ni problematično, saj tukaj sogovornike poznajo, potrdil pa je, da se prav tako pogovarjajo z delom vodstva, ki je po odhodu predsednika Slavka Kanalca ostalo brez prvega moža. "Pravzaprav se pogovarjamo z vsemi, ki se pogovarjajo z nami," je dejal Feichtinger.

Z vodstva lige Ebel je v soboto prišel ultimat, da morajo Jeseničani potrditi igranje v drugem delu lige, v nasprotnem bodo Gorenjce iz tekmovanja izključili. Obenem je Feichtinger še poudaril, da bi bil to zanje zelo neprijeten korak, saj spoštujejo klub in igralce, ki že šesto leto igrajo v tej ligi, ter so pripravljeni na kakršenkoli način tudi pomagati Jesenicam, da bi prebrodile krizo in končale letošnjo sezono na tekmovalni ravni.

Težave na Jesenicah pa se zdijo vsak dan večje. Nazadnje v soboto druga ekipa Jesenic ni odpotovala v Beograd na tekmo slovenske lige proti Partizanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.