Šport
20 ogledov

Čas za maščevanje Overeema?

Alistair Overeem želi dobiti Grand Prix in dokazati, da je najboljši med najbolj Žurnal24 main
V noči na nedeljo ljubitelje MMA-ja čaka nova poslastica. V Dallasu nas čakata še preostala četrtfinalna obračuna Strikeforcovega Grand Prixa. Večina pozornosti namenjena borbi med Overeemom in Werdumom.

Potem ko smo prva dva polfinalista velikega Strikeforcovega turnirja osmerice v težki kategoriji (Grand Prix) dobili že na začetku februarja – Antonio Silva in Sergej Haritonov – bomo v noči na nedeljo dobili še preostala dva. V Dallasu bomo v prvem četrtfinalu videli Josha Barnetta in Bretta Rogersa, v drugem pa tisto, kar številni čakajo že dolgo časa, povratni obračun med Alistairjem Overeemom in Fabriciom Werdumom.

Četrtfinale med Nizozemcem in Brazilcem bi lahko poimenovali kar finale pred finalom. The Reem je v zadnjem času eden najbolj vročih borcev na svetu (v lasti ima tudi šampionske pasove Strikeforca, Dreama in tudi K-1), Werdum pa je sploh prvi človek, ki je premagal "največjega" Fjodorja Jemeljanenka. Vsekakor nas v Teksasu čaka prava poslastica.

Kot že rečeno, sta se Overeem in Werdum že srečala, ko je pred petimi leti s kimuro slavil Brazilec. A tisto je bila povsem druga zgodba, saj je Overeem danes povsem drugačen in veliko bolj popoln borec. Mnogi ga imajo za enega najnevarnejših borcev v svetu MMA-ja, ob tem pa ne gre pozabiti na njegovo izjemno fizično moč, eksplozivnost in željo, da zavlada težki kategoriji. Na drugi strani Werdum slavi predvsem kot odličen borec na parterju, kakor večina vseh Brazilcev. Nekoliko slabši je pri raznovrstnosti udarcev z rokami in tudi z nogami. Werdum je v zadnjem času sicer zatrjeval, da je od zmage proti Fjodorju še napredoval ter da je trenutno v življenjski formi.

Čas za maščevanje Overeema?
Čeprav je Werdum enkrat že premagal Overeema, se postavlja vprašanje, če je to zmožen ponoviti. Nizozemec danes vsekakor ni borec, ki ga je premagal v Osaki. Zanimivo bo videti, če bo Brazilec Overeema uspel spraviti na parter in to tudi izkoristiti. Overeem je vsekakor favorit v tej borbi, ki bi se lahko zaključila že pred koncem prve runde.

"Ta borba bo povsem drugačna od prve. Tokrat boste videli veliko agresivnejšega Overeema. Nokavt bom iskal od prve sekunde. Verjemite mi, da sem za to borbo zelo motiviran. S Fabriciom sem se želel boriti že nekaj časa, ta turnir pa se je pojavil kot odlična priložnost, da se ta borba res zgodi," je pred dnevi dejal Overeem in še dodal: "Zagotovo on veliko trenira in je pripravljen na vsa moja orožja. Verjamem, da je tudi on zelo samozavesten in zanimivo bo videti, kako bo vstopil v kletko. Jaz sem pripravljen na borbo."

"Overeem dobro udarja, zelo nevaren je tudi s koleni, ob tem pa je zelo močan," je nekaj značilnosti Nizozemca izpostavil Werdum, ki ne skopari pri svojih ciljih: "Gledalci lahko pričakujejo pravi spektakel. Za to borbo sem zelo veliko treniral. Zelo sem osredotočen na borbo in samozavesten. Svetu želim pokazati, da bom jaz prvak." Za konec se je Brazilec spomnil še najsvetlejšega trenutka svoje kariere: "Dolgo časa je bil številka ena. Fjodor je bil za mene najboljši, tako da zmage proti njemu ne bom nikoli pozabil."

Drugi četrtfinale bo pravzaprav le ogrevanje pred glavnim dogodkom večera. Barnett velja za veterana MMA-ja. Leta 2002 je z zmago proti še eni veliki legendi Randyju Coutureju postal prvak težke kategorije v UFC, nato pa imel veliko težav s prepovedanimi poživili. Na drugi strani je Rogers svojo kariero začel z impresivnimi 10 zaporednimi zmagami (vse pred koncem druge runde). Njegov pohod je ustavil šele Fjodor, zatem je hud poraz doživel še proti Overeemu. V tej borbi je favorita težko napovedati. Po izkušnjah je v prednosti Barnett, Rogers pa velja za borca, ki ga le en udarec loči od zmage.

Strikeforce: Overeem vs. Werdum (fight card), 18. junij, Dallas:

Grand Prix, četrtfinale:


Alistair Overeem – Fabricio Werdum
Josh Barnett – Brett Rogers

Preostali obračuni:
K.J. Noons – Jorge Masvidal
Daniel Cormier – Jeff Monson
Valentijn Overeem – Chad Griggs

Gesias Cavalcante – Justin Wilcox
Conor Heun – Magno Almeida
Nah-Shon Burrell – Joe Ray
Todd Moore – Mike Bronzoulis
Brian Melancon – Isaac Vallie-Flagg

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.