Šport
12 ogledov

Čas za prvo kolajno?

Benjamin Savšek olimpijske igre London 2012 Stanko Gruden/STA
Na olimpijskih igrah v Londonu bo danes 15 končnih odločitev. Iz slovenskega zornega kota bodo najpomembnejši nastopi kanuista Benjamina Savška in judoistke Urške Žolnir, ki si lahko zagotovita tudi kolajni, ter veslaškega dvojca Iztok Čop/Luka Špik.

Oči slovenske športne javnosti bodo uprte v nastope kanuista Benjamina Savška (14.30) in veslaškega dvojca Iztok Čop/Luka Špik (13.20). Na olimpijskih tatamijih bosta slovenske barve branila Aljaž Sedej (11.19) in Urška Žolnir (10.51), v vodnem centru pa nastop v delfinu čaka Anjo Klinar (11.23). V regatnem polju bosta znova Vasilij Žbogar in Karlo Hmeljak (oba 13.00). V 2. kolu bo igral teniški igralec Blaž Kavčič (četrti dvoboj na prvem igrišču), med ženskimi dvojicami pa Katarina Srebotnik in Andreja Klepač (12.30).

Petnajst končnih odločitev

Sila bogat olimpijski spored bo prinesel 15 končnih odločitev. Komplete olimpijskih odličij bodo podelili sabljačem s floretom, dvigalcem in dvigalkam uteži v kategorijah 69 kg pri moških in 63 kg pri ženskah, judoistom v kategoriji do 81 kg ter judoistkam v kategoriji do 63 kg. Prav tako bodo odličja podelili kanuistom, plavalcem v delfinu na 200 m ter plavalkam v prosti in mešani tehniki na 200 m. Na sporedu so tudi odločilni boji v konjeništvu v posamični in ekipni konkurenci, v strelstvu v skeetu ter v sinhronih skokih v vodo v ženski konkurenci na desetmetrski skakalnici.

Sosedski obračun Srbije in Hrvaške

Olimpijski spored se bo nadaljeval s predtekmovanjem v badmintonu ter z nogometnim, košarkarskim in odbojkarskim turnirjem. Prav tako se bo nadaljeval olimpijski rokometni turnir. Velja izpostaviti sosedski obračun Srbije in Hrvaške, Danci se bodo merili s Španci, gostitelji Britanci pa s Švedi. Nadaljevali se bodo tudi predtekmovalni obračuni v vaterpolu. Pestro bo prav tako v odbojki na mivki, olimpijskih boksarskih ringih, sabljanju, na olimpijskih tatamijih, v veslanju, plavanju, tenisu, jadranju in namiznem tenisu. Na sporedu bo tudi ženski turnir v hokeju na travi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.