Šport
14 ogledov

Častni član Mok-a ponudil svoj odstop

Lamine Diack EPA
Nekdanji predsednik Iaaf Lamine Diack je po včerajšnjem suspenzu s strani Mednarodnega olimpijskega komiteja danes ponudil svoj odstop.

Olimpijska afera Diack, v katero je vpleten nekdanji predsednik Mednarodne atletske zveze Lamine Diack, je od danes za odtenek manj olimpijska. Potem ko je krovna olimpijska organizacija (Mok) proti njemu uvedla preiskavo in ga suspendirala, je danes 82-letni Diack tudi sam odstopil z mesta častnega člana Moka.

Izvršni odbor Moka je v torek suspendiral svojega častnega člana Diacka in s tem reagiral na priporočila etične komisije znotraj organizacije. Nekdanji predsednik Mednarodne atletske zveze Diack je osumljen podkupovanja v zvezi z dopinškim škandalom, ki atletsko zveza pretresa v zadnjih dneh.

Francosko pravosodje Senegalcu Diacku očita, da je v karieri predsednika zamolčal številne primere krvnega dopinga v zameno za okrog milijon evrov. Iz pripora so ga pred dnevi spustili po plačilu 500.000 evrov varščine. Pomočnik tožilca Jean-Yves Lourgouilloux je dejal, da je moral izročiti potni list in nima pravice, da bi zapustil Francijo.

Danes je Diack sam odstopil s položaja častnega člana, ki ga je zasedal od leta 2014. Pred tem je bil 15 let tudi član Moka. Odstop je danes za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil Mok, ki je sporočil, da "se je Lamine Diack umaknil s svojega položaja častnega člana Moka". Senegalski funkcionar je bil do julija letos 16 let predsednik krovne atletske zveze Iaaf.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.