Šport
25 ogledov

Častno slovo Celja P. L. od Evrope

Petar Metličić je igral kapetansko, a poraza ni mogel preprečiti. (Foto: Gregor Žurnal24 main
Celjski rokometaši so kljub dobri igri v 10. kolu Lige prvakov klonili pred Barcelono (27:30) in se tako zaradi presenetljivega poraza Chamberyja poslavljajo od nadaljevanja Lige prvakov.
V Franciji je Chambery premagal Rhein Neckar Löwen z 32:27, čeprav so Nemci do zdaj zbrali v Ligi prvakov kar sedem točk več od Francozov, ki so vodili že za sedem golov. Z novima točkama tako namesto Celja potuje v osmino finala Chambery.

Od nedavnega močno pomlajenemu moštvu Celja Pivovarne Laško ni uspel veliki met – premagati rokometnega velikana Barcelono. Čeprav so nekajkrat nakazali, da to ne bi bila misija nemogoče in kljub srčnemu boju, ki so ga gledalci znali nagraditi. V drugem polčasu so bili vseskozi ob boku Kataloncem, zadevali tudi z igralcem manj, dvakrat povedli za zadetek, naposled pa so jih pokopale izgubljene žoge in v ključnih trenutkih zadetki Sergeja Rutenke. Kljub sumljivi zmagi Chamberyja izpad Celja ne boli preveč, Mladeniči - predvsem izvrstni Gašper Marguč, ki je ob pogumni igri zadel kar desetkrat - so dokazali, da je pred njimi ob marljivem delu svetla prihodnost.

Ob vrnitvi v Celje in ob lepem sprejemu navijačev ob predstavitvi so se mi obudili spomini na stare lepe čase, ko sem igral v Celju. Zato sem tekmo tudi zaradi emocij nekoliko slabše odigral. Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, vedeli smo, da bo mlado celjsko ekipo nosila fantastična publika. Nismo igrali najbolje, a smo vseeno dosegli zastavljeni cilj - zmago.
Sergej Rutenka

Celjski rokometaši so z odliko opravili s prvim polčasom, čeprav ga je Barcelona dobila za gol. Katalonski gigant je največ vodil za štiri zadetke, in sicer v 21. minuti. V nadaljevanju je odločnejša obramba navrgla nekaj protinapadov in delni izid 4:0. Petar Metličić je izkušnjam primerno dejavno zadeval in podajal. Imeniten je bil Gašper Marguč, ki je lanskemu finalistu Lige prvakov zabil že v prvih 30 minutah kar sedem golov. Nekateri igralci s klopi so pri pivovarjih preveč grešili, Danijel Šarić je zaustavil tri "zicerje“, vseeno pa so se Celjani v 27. minuti uspeli zavihteti do prvega (in dotlej) edinega vodstva na srečanju (14:13).

Miro Požun, trener Celja P. L., je po tekmi za STA dejal: "Najprej bi rad čestital gostom za zmago, so kakovostnejša ekipa od nas. Ob tem pa bi rad čestital tudi svojim igralcem in se zahvalil fantastični publiki, ki nas je prišla bodrit. To me je spominjalo na nepozabno sezono 2003/04. Sicer pa mojim igralcem nimam česa očitati, saj smo se enakovredno borili skoraj 50 minut, nato pa zaradi napornega ritma treh tekem v le šestih dneh fizično padli."

Liga prvakov, skupina A, 10. kolo:

Celje Pivovarna Laško : Barcelona 27:30 (15:16)
Marguč 10 (3), Metličić 7, Razgor 4 (1); Rutenka 6 (1), Noeddesbo 5

Chambery : Rhein-Neckar Löwen 32:27 (17:16)

Nedelja, 6. marca,18:30:
 Vive Kielce  - Kiel

Lestvica:
 1. Kiel (-1) 14*
 2. Rhein-Neckar Löwen 13*
 3. Barcelona 13*
 4. Chambery Savoie 8*
 5. Celje Pivovarna Laško 6
 6. Vive Kielce (-1) 4

* napredujejo v osmino finala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.