Šport
28 ogledov

Castro: "Messi je spektakularen!"

Maradona Castro Action images main Žurnal24 main
Nekdanji kubanski predsednik Fidel Castro se je že dolgo tega umaknil od oči javnosti. Mnogi celo dvomijo, da je še živ. Kljub temu v časopisih objavlja svoja mnenja. "Messi je spektakularen!" je zapisal tokrat.

"Še en Argentinec prikazuje spektakularne predstave. Nizke rasti, toda hiter, pojavi se kot sončni žarek in z nogami ali z glavo strelja z neverjetno hitrostjo,"  je v svojih Refleksijah, kot jim pravijo Kubanci, v sredo zapisal njihov nekdanji predsednik Fidel Castro. Mislil je seveda na argentinskega zvezdnika Lionela Messija, ki je glavni adut njegovega velikega prijatelja Diega Armanda Maradone v boju za tretjo zvezdico Albicelestes.

Spremljam vsak Maradonov korak in nikoli ne bom pozabil njegovega spektakularnega gola, ki je na eni največjih tekem prinesel zmago Argentini.
Fidel Castro

"Ime: Messi, italijanskih korenin, ime pa poznajo in ponavljajo vsi navijači," je še dodal Castro v svoji kolumni. Obljubil je še, da bo za gledanje prvenstva izkoristil vsako uro svojega prostega časa.

"Spremljam vsak Maradonov korak in nikoli ne bom pozabil njegovega spektakularnega gola, ki je na eni največjih tekem prinesel zmago Argentini," je še dodal Castro v spomin na Mehiko 1986. Maradona je že več let odkriti častilec njegovega režima, v najtežjih trenutkih življenja, ko se je Argentinec odvajal od odvisnosti z drogami, pa mu je Castro na Kubi nudil zatočišče in oporo. Kuba se sicer ni uvrstila na svetovno prvenstvo, a bo nacionalna televizijska postaja v živo prenašala vse tekme z juga Afrike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.