Šport
11 ogledov

Cates spregovoril

Cates pravi, da je bilo v zadnjem času zanj zelo zanimivo. (Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Kljub temu da je bil njegov vzpon praktično meteorski, pa je vsemu navkljub še vedno povsem prizemljen. "Zadnje obdobje je bilo brez dvoma zelo zanimivo," pravi pokeraš Daniel Cates.

Cates še dodaja: "Vsaj zame ni bilo ravno dih jemajoče, saj sam vem, da je bil moj vzpon postopen in precej dolg. Nisem se namreč kar zbudil nekega dne in začel nizati zmage na najvišjem nivoju!"

Pri tem je zagotovo veliko vlogo igral njegov odnos do denarja, za katerega Cates pravi, da ni najpomembnejši del njegovega življenja. Pa ne samo to, sam pravi, da na denar pravzaprav gleda kot na povsem običajne točke in ne recimo v smislu, koliko hiš ali avtomobilov bi bilo z njim mogoče kupiti.

Glede na njegov odnos do denarja torej ni presenečenje, da Američan tudi potem ko si je priigral že več milijonov dolarjev, še vedno živi povsem preprosto življenje: "Vsake toliko si kupim kakšno stvar, a sicer ne zapravljam prav veliko. Še največ zapravim za potovanja, iščem pa tudi priložnosti za investiranje svojega denarja, saj tega v preteklosti še nisem počel, vendar bi rad to počel v prihodnje. Preučujem pa tudi številne dobrodelne organizacije, saj bi del svojega denarja rad podaril tudi njim."

Za konec se je "jungleman12" dotaknil tudi nastopa na turnirjih. Letos je namreč "debitiral" na prvenstvu NBC National Heads-Up Championship, kjer ga je v drugem krogu ugnal kasnejši vice-prvak Chris Moneymaker.

V preteklosti se Cates ni udeleževal prav veliko turnirjev, vendar bi se tudi to utegnilo že v kratkem spremeniti: "Turnirska igra je sila nepredvidljiva in tudi osvojeni naslov ne pove prav dosti o sposobnostih posameznega igralca. A na vprašanje, če bi želel tudi sam osvojiti WSOP zapestnico, moram odgovoriti pritrdilno, vendar vem, da lahko živim tudi brez nje."

Morda ga tako utegnemo na prvenstvu WSOP, na prigovarjanje njegovega prijatelja Toma Dwana, ujeti že to poletje. Verjetno ga med nami namreč skorajda ni junaka, ki ne bi želel videti, da bi Dwan in Cates svoj milijonski dvoboj prenesla tudi v resnični svet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.