Šport
58 ogledov

Cavendish prestal operacijo

Mark Cavendish EPA
Kolesarju ekipe Quick-Step Marku Cavendishu so danes operirali ramo, ki si jo je poškodoval med padcem na dirki po Britaniji.

Že pred operacijo je bilo jasno, da bo Mark Cavendish moral predčasno končati sezono in izpustiti tudi svetovno prvenstvo v ZDA. Njegovo moštvo je sporočilo, da so v operaciji poskrbeli za poškodovane vezi Cavendisheve leve rame, okrevanje pa bo trajalo vsaj do konca leta.

"Odločitev je bila težka. A deset dni po padcu me je še vedno bolelo in ko sem sedel na kolo, nisem imel nobene moči v roki. Za mojo prihodnost je to prava odločitev, mi je pa žal, da sezono končujem na takšen način. Ekipi in reprezentanci želim vse najboljše," je sporočil Cavendish.

Svetovni prvak v cestni vožnji iz leta 2011 se je pred 14 dnevi na dirki po Veliki Britaniji zaletel v parkiran avtomobil in si poškodoval roko. Cavendishova ekipa je takoj po nesreči menila, da bo kmalu spet nared, a so podrobnejši pregledi pokazali, da poškodba ni tako nedolžna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.