Šport
18 ogledov

Cavendish prevzel odgovornost

nesreča omnium stezno kolesarstvo
1/10
EPA
Britanec Mark Cavendish je v kolesarskem omniumu osvojil prvo olimpijsko kolajno.

Mark Cavendish je preizkušnjo v kolesarskem omniumu končal na drugem mestu in osvojil srebrno odličje. Zlata se je veselil Italijan Elia Viviani, bron pa je pripadel olimpijskemu prvaku iz Londona Lasseju Normanu Hansenu.

Britanski kolesarski zvezdnik je v zadnji dirki za točke nehote povzročil verižni padec, v katerem so jo skupili kasnejši zmagovalec Viviani, Avstralec Glen O'Shea in Korejec Sanghoon Park. Slednjega so s prizorišča odnesli na nosilih.

Na družabnih omrežjih se je vnela razprava, ali bi morali Cavendisha zaradi povzročitve nesreče kaznovati z odvzemom srebrne medalje, kar je odločno zavrnil dobitnik bronastega odličja. ''Diskvalifikacija? Zakaj že? To je napeto dirkanje, sr***e se dogaja. Nobenih pritožb,'' je dejal Hansen.

nesreča omnium stezno kolesarstvo | Avtor: EPA EPA
Cavendish kljub olimpijski kolajni, prvi v njegovi bogati karieri, ni bil razpoložen za slavje. ''Osvojil sem olimpijsko kolajno, to je glavno. Zlato bi dopolnilo mojo zbirko, vendar sem zelo zadovoljen s srebrom, saj je bil Elia najboljši. Nesreča je bila moja krivda. Moral bi bolj gledati, kje vozim. Opravičujem se Elii in upam, da je z drugim fantom vse v redu,'' je povedal 31-letnik in se ozrl proti olimpijskim igram v Tokiu (2020).

''Ne verjamem, da bom nastopil v Tokiu. Ne morem še enkrat ponoviti olimpijskega cikla, res pa je, da sem to rekel že pred osmimi leti po Pekingu. Ne vem, če mi bo še dalo odgovarjati na vaša vprašanja. 'Izgubili ste zlato v Riu, to je edina stvar, ki vam še manjka, bla, bla bla.' Naredil sem vse, da bi se pripravil na dirko. Več ni šlo. Kakšen drug dan bi bil morda bližje zlatu, a moram biti zadovoljen,'' je sklenil Cavendish.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.