Šport
55 ogledov

Cavendish prosi za strpnost

Mark Cavendish, padec EPA
Britanski kolesar Mark Cavendish, ki je zavoljo hudega padca predčasno končal najprestižnejšo dirko na svetu, Tour de France, je uporabnike socialnih omrežij pozval k strpnosti.

Uporabniki socialnih omrežij so na račun Marka Cavendisha natrosili številne žaljivke in ga obtožili kot glavnega krivca za diskvalifikacijo Slovaka Petra Sagana iz nadaljnje dirke po Franciji.

"Prosil bi za strpnost. Vsak ima pravico do svojega mnenja, a tako grozljivih in neokusnih komentarjev na družabnih medijih si jaz in moja družina ne zaslužimo," je med drugim zapisal 32-letni Cavendish.

Cavendishova žena je razkrila, da so ji neznanci zaželeli, da "njeni otrocijo zbolijo za rakom in umrejo v bolečinah".

Neljubi dogodek se je zgodil v zaključnem sprintu torkove četrte etape v Vittelu, ko je v boju za položaj ob ogradi Sagan s komolcem zadel Cavendisha, ki je zletel v ograjo in se raztreščil po tleh, čez njega pa sta nato s kolesom zapeljala še dva tekmovalca. Tekmovalna komisija je po tem dogodku iz dirke izločila dvakratnega svetovnega prvaka iz Slovaške.

Precej bolje od navijačev sta se na twitterju odzvala oba kolesarja, ki očitno ne gojita zamer:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.