Šport
23 ogledov

Cavendisha poškropili z urinom

Mark Cavendish Omega Pharma Quick Step Tour EPA
Mark Cavendish je doživel verjetno enega izmed najbolj ogabnih trenutkov svoje kolesarske kariere.

Med današnjim kronometrom 11. etape na Dirki po Franciji je prišlo do incidenta, ko je eden od gledalcev britanskega zvezdnika Marka Cavendisha poškropil z urinom. Cavendish je po incidentu dejal, da je "bolj žalosten in razočaran, kot pa jezen".

Do incidenta med 33-kilometrsko vožnjo na čas med Avranchesom in Mont-Saint-Michelom v Normandiji je prišlo dan za tem, ko so Cavendisha obtožili umazanih iger, saj naj bi Britanec 400 metov pred ciljem desete etape, ki jo je dobil Nemec Marcel Kittel, Cavendish pa je bil tretji, namerno prevrnil Nizozemca Toma Veelersa.

Očitno niso gentlemani

"Res škoda. Vedno sem bil prepričan, da so kolesarski navdušenci gentlemani," je še dejal nekdanji svetovni prvak, njegov moštveni kolega Jerome Pineau pa je prek Twitterja izjavil, da gre za škandal brez primere.

V zgodovini francoske pentlje je bilo kar nekaj napadov gledalcev na kolesarje. Leta 1995 je eden od gledalcev Belgijca Eddyja Merckxa med vzponom na Puy de Dome boksnil v obraz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.