Šport
9 ogledov

''Če bi tekel v svojem ritmu, bi me ulovili''

Marič Slovenija 10 km sprint biatlon Laura Soči olimpijske igre Stanko Gruden/STA
Slovenci Peter Dokl, Jakov Fak, Klemen Bauer in Janez Marič so na zadnji biatlonski preizkušnji, moška štafeta 4 x 7,5 km, zasedli končno šesto mesto (+1:27,2) in s tem dosegli najboljšo štafetno uvrstitev v zgodovini olimpijskih nastopov.

"Po prvi predaji smo bili od medalje oddaljeni minuto, nato pa je Jaka naredil fantastično delo. Tudi Klemen se je izkazal. Jaz, ki sem se na progo podal kot zadnji od naših, sem se potrudil po najboljših močeh. Trenerji so mi ob progi vpili, da naj držim svoj tempo, naj pametno tečem, ampak po pravici povedano: če bi tekel v svojem ritmu, bi me tekmeci zadaj hitro ulovili. Tako da sem moral iti preko samega sebe," je po tekmi povedal Marič.

"Streljanje leže mi je odlično uspelo, saj sem ustrelil ničlo, stoje pa ... Težko je bilo, ampak na srečo sem se izmazal brez kazenskega kroga. Žal mi je, da nisem tarče zadel s kakšno popravo manj, saj bi lahko obdržal peto mesto. A če bi mi kdo pred tekmo ponudil šesto mesto, bi takoj podpisal. Jaz sem prezadovoljen, upam, da so tudi drugi fantje," je o uspešnem slovenskem nastopu še dejal Marič, ki bo marca na Pokljuki končal športno pot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.