Šport
8 ogledov

"Če bi v finalu osvojili drugi set ..."

Odbojka, Vinčič, Urnaut CEV
Med izjemnimi člani slovenske odbojkarske reprezentance je zagotovo potrebno izpostaviti vlogo organizatorja igre Dejana Vinčića, ki je skozi celotno evropsko prvenstvu uspešno diktiral ritem igre.

Vas je uvrstitev v veliki finale presenetila?
Navijači in mediji ste nam dali vedeti, da bi se lahko zgodil takšen scenarij. Čutili smo, da javnost diha z nami. V Bolgariji so naši navijači pripravili pravo norišnico, podobno pa se dogaja tudi sedaj v domovini. Vsi smo presrečni, saj je to za odbojkarski šport, ki v Sloveniji ne sodi med najbolj zanimive športe za medije, velik uspeh.

Je bila takšen uspeh dosegljiv že na prejšnjih evropskih prvenstvih?
Mogoče so bila prejšnja velika tekmovanja, ki nam niso prinesla želenih uspehov, nekakšna šola. Vseeno mislim, da smo bili že v preteklosti doseči tako odmeven rezultat, a nam to ni uspevalo. Za razliko od preteklih let smo tokrat uspeli ohraniti mirne glave v odločilnih trenutkih. Veliko vlogo pri tem ima zagotovo selektor Andrea Giani. Z njim smo naredili dva koraka naprej in na tem moramo graditi naprej, saj si želimo ostati v svetovnem vrhu. 

V tekmah na izpadanje ste odigrali praktično brez napak. Od kod ste črpali to odločnost?
Sicer nismo pričakovali, da bomo Nizozemce odpihnili s 3:0, a je bila kljub vsemu ključna tekma za končni uspeh tista proti Poljakom v četrtfinalu. Zmaga nam je dala dodatno samozavest in motiv. Po koncu tekme sem zajokal, saj je bilo v meni ogromno emocij.

Očitno ste se kljub temu uspeli zbrati za polfinale proti Italiji?
Po koncu tekme proti Italiji se mi je zdelo, kot da je vse skupaj normalno, čeprav sodijo med top reprezentance. Tisto tekmo je zelo težko opisati. V vseh štirih nizih smo igrali izjemno konstantno in pokazali pravo mero čvrstine in odločnosti."

Bi se morda dalo v velikem finalu iztržiti še kaj več?
Še vedno obžalujem izgubljen drugi niz, saj smo ga imeli že v rokah. Dobesedno poklonili smo ga Francozom. Vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi osvojili tisti niz. Zagotovo Francozi ne bi bili več tako sproščeno v nadaljevanju dvoboja. Imeli smo priložnost, a so Francozi celoten dvoboj odigrali na vrhunskem nivoju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.