Šport
86 ogledov

"Če bi vedela, kako je skočila Daniela ..."

skoki Ljubno Saša Despot
Glavna slovenska junakinja konca tedna na Ljubnem ob Savinji je bila Maja Vtič, ki je po sobotni zmagi v nedeljo osvojila drugo mesto.

Najboljša Slovenka Maja Vtič je v drugi seriji podrla rekord prenovljene ljubenske skakalnice (95,5m), toda zaradi slabšega doskoka jo je ugnala Avstrijka Daniela Iraschko Stolz.

"Drugi skok je bil super, sicer na začetku ni kazalo, da bojo stopničke, saj sta bili na rampi še dve skakalki, ki pa sta tudi naredili zelo dobra skoka, toda na koncu se je super izšlo. Deževni pogoji pri skoku me niso motili, saj sem bila pripravljena, tudi vetrovni pogoji so bili zelo dobri, najbolj težavno je bilo še vse to kompliciranje okoli opreme, ko moraš paziti, da nisi moker, se moraš preoblačit. To je največji minus takeg vremena, na sam skok pa dež ne vpliva," je po drugem mestu dejala Vtičeva. 

"Biti rekorder skakalnice je super, v bistvu se mi je skok zelo hitro odvil, takoj ko sem zapustila mizo, sem vedela, da gre daleč. Skok je bil res super, žal mi je zgolj, da nisem tvegala doskoka, ampak sem se pa vsaj nekaj za drugič naučila. Skoka Daniele nisem videla, vedela sem, da je šla daleč, ne pa da je šla toliko. Če bi to vedela, bi vsekakor tvegala doskok. Zdaj si bom vzela kakšen dan počitka, da se malo regeneriram, nato v sredo že odpotujemo naprej, ker imamo konec tedna tekmo. Cilji naprej ostajajo isti, vsak rezultat med deset je vrhunski, za stopničke pa se ti mora resnično mnogo stvari poklopit. Meni so se na srečo tu v Ljubnem dvakrat," je dodala Vtičeva, ki je v skupnem seštevku svetovnega pokala na tretjem mestu.

Avstrijki imata radi Ljubno

Ljubno bo v lepem spominu ohranila tudi Iraschko Stolzeva: "Do Ljubnega gojim posebna čustva, tukaj sem se še dostikrat odlično odrezala. Včeraj sem imela ogromno problemov, do danes pa sem dosti stvari spremenila. S trenerjem sva dala poudarek predvsem položaju na vzletni mizi, kar je precej pomagalo. Današnja skoka sta velik napredek glede na prejšnje dni in mogoče sem se ravno ob koncu popolnoma spoznala s skakalnico in bom lahko naslednje leto še boljša."

Tretje mesto je osvojila še ena Avstrijka Chiara Hölzl: "Na treningih mi ni in ni šlo, nato pa sem spremenila popolnoma vse, predvsem položaj na vzletni mizi in izšlo se je odlično. Lahko rečem, da imam zelo rada to novo skakalnico."

Pet Slovenk med dvanajsterico

skoki Ljubno | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Poleg Špele Rogelj na petem mestu je od Slovenk med deseterico končala tudi Urša Bogataj, bila je osma: "Za zajtrk sem jedla isto kot včeraj, corn flakes z jogurtom, kar je tudi moj običajn zajtrk, tako da ni kriva hrana za današnje boljše skoke. Je pa sproščenost in pa tudi odlični rezultati kolegic, ki so me še dodatno motivirali."

Najboljši rezultat sezone je zabeležila Katja Požun z 11. mestom. "S skoki ta vikend moram biti zadovoljna, čeprav bi si želela, da nekoliko popravim skoke prve serije. Da bi tudi v prvo tako skakala, kot sem v drugo. Bilo bi resnično vrhunsko, če bi lahko združila včerajšnjo drugo in današnjo drugo serijo. Verjetno v drugo toliko bolje skočim, ker v prvo naredim napako in nato grem v drugi seriji na vse ali nič. Sem pa zelo vesela, da sem končno prilezla iz tega začaranega kroga, kjer sem se vrtela celotno sezono, ampak do tistih resnično vrhunskih skokov, ki sem jih nekoč že kazala, mi pa še kar nekaj manjka," je povedala zasavska tekmovalka.

Spet se je izkazala tudi debitantka Nika Križnar, tokrat je bila 12. "Super je, s samimi skoki sem zelo zadovoljna. Ko sem prvič izvedela, da bom nastopila na Ljubnem, nisem pričakovala ničesar podobnega. Vse je super. Super vikend! So pa te dobri nastopi tudi odlična motivacija za v prihodnje," je povedala mlada skakalka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.