Šport
35 ogledov

"Če bo treba, si bom zlomil roko"

Miran Fabjan zatrjuje, da je v odlični formi. V dodanem videu si lahko ogledate Žurnal24 main
Miran Fabjan bo v portoroškem Avditoriju na WFC 11 – Bash at the Beach proti Bosancu Arifu Zarifoviću lovil že šesto zaporedno zmago na WFC. Poškodba roke ga pri tem ne bo ovirala.
"Treba bo razbijati"
Kot smo že zapisali, bo najbolj atraktiven borec na WFC 11 prejel 14-karatni prstan. "Zagotovo mi misel uide na prstan. Bomo videli, kakšen bo nasprotnik, če bo dober ... Kajti za prstan bo treba tri runde razbijati. Če zmagaš v prvi rundi, ne moreš dobiti prstana, vsaj po mojem mnenju ne," tudi Fabjan razmišlja o mamljivi 3000 evrov vredni dodatni nagradi.

Ob Jasminu Bečiroviću bo na WFC 11 – Bash at the Beach v Portorožu v soboto, 31. 7., najbolj priznano slovensko ime zagotovo Miran Fabjan. Borec, ki se ga je po junaški zmagi na WFC 8 prijel vzdevek Rocky, se bo tokrat boril proti Bosancu Arifu Mulaliću. Sprva je bilo sicer načrtovano, da se mu bo po robu postavil Japonec Yasubey Enomoto, nato Italijan Federico Spitaleto. Na koncu pa mu je predsednik WFC Zlatko Mahič pripeljal rojaka Muamerja Tufekčića, o katerem ima Fabjan zelo visoko mnenje. "Videl sem nekaj njegovih borb. Po mojem mnenju bo najtežji nasprotnik, kar sem jih imel na WFC. Sicer krošeje udarja nekoliko široko in giblje se nekoliko čudno. Ne glede na vse pa moram zmagati. Ni važno, kako, le da še šestič zapored ostanem neporažen na WFC," je odločen Fabjan.

Priprave na borbo so bile vse prej kot popolne, saj ga je sprva mučila poškodba rame. Ker pa ima hudič ponavadi mlade, si je  pozneje porezal še zgornji del desne dlani. Zaradi vsega skupaj je moral celo odpovedati borbo za naslov evropskega prvaka v Trstu, ki je bila predvidena za 23. 7. "Poškodba me je zelo ovirala pri pripravah. Sprva sem pet tednov pred borbo v Trstu padel na ramo oziroma sem iz 'klinča' tako nerodno padel, da sem sam sebi s komolcem poškodoval rebra in ramo. Moral sem mirovati dva tedna, tako da smo imeli zelo malo časa za dobro pripravo. Nato pa sem si dober teden pred samo borbo porezal še roko, tako da sem moral odpovedati. Vse mislim pa usmeril na WFC," je z grenkobo v glasu razlagal Miran, ki se nadeja, da bo adrenalin naredil svoje in da ga poškodba ne bo ovirala. Ali razmišlja o uporabi protibolečinskih sredstev? "Ne vem. Če mi poči roka, raje čutim, da mi poči in da bom nato bolj previden do konca borbe. Bolje to, kot da si polomim roko in ne čutim. Taka poškodba mi lahko vzame več kot leto," odgovarja Fabjan.

Najpozneje novembra
Čeprav je Fabjan zaradi poškodbe moral odpovedati borbo za evropskega prvaka, bo vseeno imel priložnost boriti se za omenjeni naslov. "Na žalost mi je ta dvoboj odpadel, a se dogovarjamo, da bi se boril septembra, če ne, pa novembra zagotovo."

Fabjan se je tako šele prejšnji teden prvič poslužil treninga boksa. "Moram reči, da ni bilo v redu. Tudi danes (pogovor je bil opravljen v ponedeljek, op. p.), ko sem boksal, ni bilo 100-odstotno v redu," pravi Fabjan, ki bo seveda nekoliko spremenil tudi taktiko. "Celotno taktiko delamo na eni roki in obeh nogah. Če si bo treba zlomiti roko, si jo bom, kolikor se poznam," pa Fabjan v svojem slogu odgovarja, da bo šel za zmago, če bo treba, tudi z glavo skozi zid. Pogovor pa je zaključil z naslednjimi besedami: "Jaz bom pripravljen. Če bom izgubil, bom čestital Arifu, da sem izgubil, ker sem bil slabši in se ne bom izgovarjal na poškodbo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.