Šport
21 ogledov

"Če bom dal kak gol več, bo več zmag"

Žurnal24 main
"Če bom dal kakšen gol več, bomo še kakšno tekmo več tudi zmagali," je po četrtkovi tekmi v New Yorku dejal Anže Kopitar, ki še verjame v končnico. Če je ne bo, pa obljublja, da pride igrat za reprezentanco.
Če slučajno ne pridemo v končnico, je normalno, da bom igral za reprezentanco.
Anže Kopitar

Slovenski hokejist v ligi NHL Anže Kopitar je po četrtkovem nesrečnem porazu njegovega moštva Los Angeles Kings proti Rangersom iz New Yorka v dvorani Madison Square Garden dejal, da je še vedno optimist za uvrstitev v končnico. "Zdaj smo trenutno med prvimi osmimi ekipami na zahodu. Težko bo, kot vsako sezono, sploh pa teh zadnjih 10 tekem, ko se zmeraj vse zabaše med petim in 10. mestom. Opcije so odprte do zadnje tekme. Treba bo stisniti zobe. Zagotovo pa smo optimistični. Zadnje čase zmagujemo, če bom pa še jaz dal kakšen gol več, bomo še kakšno tekmo več tudi zmagali. Delam na tem, da bi jih počasi začel dajati."

Uvrstitev v končnico bi seveda pomenila, da najboljšega slovenskega hokejista ne bo v reprezentanci na letošnjem svetovnem prvenstvu skupine A konec aprila in maja letos na Slovaškem. "Če bomo tukaj v končnici, se časovno ne bo uskladilo, kar se ve. Normalno, da bom igral tukaj, če pa slučajno ne pridemo v končnico, pa seveda za reprezentanco, saj sem se zmeraj odzval povabilu, če je le bil čas, če so bili pogoji urejeni. Do tega je še daleč, še več kot 20 tekem, in odločitev bo padla, ko bo čas za to," je dejal Kopitar.

Jan Muršak je z Detroit Red Wings pogodbo podaljšal za dve sezoni.

Glede možnosti slovenske reprezentance na letošnjem svetovnem prvenstvu je povedal, da je skupina A vedno težka. "Lovili bomo tekmo proti Nemčiji, to ni skrivnost. Treba se bo pripraviti, igrati zbrano, z veliko discipline. Upajmo, da nam bo uspelo, če pa ne, pa še zmeraj ostane tista skupina za obstanek, kjer je tudi vse mogoče. Prezgodaj je, da bi vse to napovedoval," je dejal Kopitar, ki mu je vratar newyorškega moštva Rangers, Henrik Lundqvist, danes ubranil odločilni tretji kazenski strel, potem ko se je tekma po rednem delu in podaljšku končala z neodločenim izidom 3:3.

"Nesrečno smo izgubili na koncu. Kazenski streli so 70 odstotkov loterije. Včeraj smo zmagali, danes izgubili, vseeno pa dobili točko, kar je dobro. Ampak drugič bo treba še bolj stisniti v obrambi in v napadu dati še kakšen gol več, da bomo osvojili dve točki. Danes sem imel malo smole in zadel vratarja v rob rokavice," je razočarano povedal Kopitar in pohvalil Lundqvista ter dodal, da je z mislimi že na sobotni tekmi proti moštvu Islanders.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Na vprašanje o tem, ali spremlja slovenski hokej in ali pričakuje še kakšne druge Slovence v ligi NHL, je Kopitar omenil Jana Muršaka, ki letos občasno igra za Detroit Red Wings. "Pred kratkim je bil Jan Muršak v ekipi Detroita, kar je zelo dobro, ker je prebil led, ki ga je tam težko prebiti, ker imajo vedno konkurenčno ekipo z veliko veterani. Upam, da bo kmalu nazaj, da bom lahko enkrat igral proti njemu," je dejal Kopitar.

"Domotožja nimam, punca in družina so v Los Angelesu, kar je zmeraj malce lažje. Pogrešam seveda prijatelje in svoj dom. Zmeraj se je lepo vrniti, kakšne večje krize pa nimam," je povedal Kopitar, ki se občasno srečuje tudi s slovenskimi košarkarji v ligi NBA. "Ko je bil Saša Vujačić v Los Angelesu, sva šla kdaj na kakšno pijačo," je še povedal in dodal, da sta se srečala tudi z Benom Udrihom in si včasih ogledala tekme drug drugega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.