Šport
50 ogledov

"Če igraš le za publiko, to ni dobro"

Roman Horvat Igor Kovačič
Po koncu prvega skupinskega dela smo se pogovarjali z nekdanjim reprezentantom Romanom Horvatom. Ta bo tudi v naslednji sezoni, novembra bo dopolnil 42 let, aktivno igral košarko.

Kako bi ocenili slovenske nastope po dvoboju s Poljsko?

Ocena ni dobra, če ocenjujemo po zadnji tekmi. Ampak mislim, da ni treba obupati. Fantje so se proti Hrvaški popolnoma izpraznili, proti Poljski se je videlo, da so povsem prazni že na ogrevanju. Niso bili pravi, morda je tudi zato Božidar Maljković nekoliko premešal peterko. Prosta dneva morajo čim bolj izkoristiti, predvsem za počitek. Morda bi bil dober kakšen pogovor. Fantje in trenerji morajo narediti nekaj, da spremenijo to energijo.

Je za to, Slovenci nazadnje niso igrali dobro, kriv pritisk?

Ne, ni kriv pritisk. Fantje so bili predvsem brez energije, Poljaki pa so hoteli dokazati, da so zasluženo na tem prvenstvu. Igrali so najboljšo tekmo ravno proti nam, tudi Hrvati so storili enako. Upam, da se bo Slovenija hitro pobrala.

Kakšen je vaš komentar razpleta skupine?

Gre za povsem zaslužen razplet, morda so si napredovanje zaslužili tudi Čehi. Hrvatje in Slovenci imajo sicer boljše igralce. Gremo naprej, v Ljubljani pa bo še veliko težje kot v Celju.

Kaj menite o naslednjih tekmecih Slovenije? So vas Italijani presenetili?

Niti ne, dobro so igrali že na tisti pripravljalni tekmi proti Sloveniji. Finci pa so sproščeni in imajo dobro ekipo, očitno imajo pravo kemijo. Iz tekme v tekmo so igrali bolje.

Kako proti Italiji?

Težko bo. Vsaka tekma bo odslej težka, ni več popuščanja. Če si bomo dovolili, da bomo z njimi dirkali le v napadu, to ne bo dobro. Smo ekipa, ki mora igrati trdo obrambo, s tem se razvije protinapad, od tega pa živimo. Ko nam tekmec zaustavi protinapad, zelo težko premagamo kogarkoli.

Ste po dveh porazih še optimistični glede četrtfinala?

Seveda, zakaj pa ne. Vse je le v glavi. Fantje znajo prav vse, znajo dobro igrati, le v glavi je treba nekoliko spremeniti pristop glede na tekmo s Poljsko. Na naslednjih tekmah se morajo sprostiti, ne smejo igrati v takšnem krču. Dokazali so se, premagali so Španijo. To ni tako lahko. Treba je le dobiti to miselnost, da lahko uženeš prav vsakogar. Treba pa je pozabiti, da celotna Slovenija stoji za njimi, saj je to določen pritisk. Če razmišljaš le o tem in igraš le zaradi publike, to ni v redu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.