Šport
51 ogledov

"Če Murray premaga Rafo, bo dobil turnir"

Toni Nadal EPA
Toni Nadal, trener zaenkrat še vodilnega teniškega igralca na lestvici ATP, Rafaela Nadala, pred polfinalnima obračunoma meni, da bo Murray v primeru petkove zmage nad Nadalom osvojil wimbledonski turnir. Britanci bi tako dobili novega junaka po Fredu Perryju, ki je v All England Clubu slavil daljnega leta 1936.

"Če Murray zmaga polfinalni dvoboj proti Rafaelu Nadalu, potem mislim, da bo osvojil turnir. Če v polfinalu zmaga Nadal, ne vem, kaj se bo zgodilo," je pred težko pričakovanim polfinalnim obračunom med Špancem in Škotom, ki je hkrati ponovitev lanskega polfinala, povedal Nadalov stric Toni Nadal. Majorčan je imel tako v osmini finala kot v četrtfinalu veliko težav z levim stopalom, zaradi katerih je celo mislil, da bo moral dvoboj proti Argentincu Juanu Martinu del Potru predati. Stric Toni zagotavlja, da so Rafove težave s stopalom že preteklost. "Včeraj smo uporabljali anestetike, danes (v četrtek na treningu, op. p.) pa nič. Rafa je opravil normalen trening. Tema jutrišnjega polfinala je Murray in ne poškodba."

Izkušnje na strani Nadala
Rafael Nadal je veliko bolj izkušen igralec, tudi ko je govora o igriščih Wimbledona. V Londonu je namreč osvojil turnir leta 2008 in 2010, v finalu pa je igral tudi leta 2007. Na drugi strani Murrayu dlje kot v polfinale (2009, 2010, 2011) še ni uspelo priti. A kljub uspehom iz preteklih let, Toni Nadal meni, da je Murray letos zrel za prvo lovoriko za grand slam. "Murray je dobil turnir v Queen'su in mislim, da bi tak tip igralca, kot je on, moral osvojiti grand slam turnir. Je predober, da mu to ne bi uspelo. Seveda je treba računati tudi na Djokovića, najboljšega igralca v letošnji sezoni, in na Tsongaja, ki je izločil Federerja, toda Murray igra zares dobro."

Toni še meni, da bo njegov nečak moral pokazati več kot na prejšnjih dvobojih, če želi ugnati v Wimbledonu letos zelo vročega Britanca, ki pa se bo še enkrat več boril s pritiskom domačega uspeha. "Ko igraš proti Murrayu, ni nič lahko. Do zdaj je Rafa igral dobro, toda to ne bo dovolj na dvoboju proti Murrayu."

Wimbledon, moški, polfinale:

Rafael Nadal (Špa/1) – Andy Murray (VB/4)

Novak Djoković (Srb/3) – Jo-Wilfried Tsonga (Fra/12)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.