Šport
15 ogledov

"Če ne bomo dobri, naj navijači ostanejo doma!"

Jasmin Repeša Slovenija Hrvaška turnir Adecco Saša Despot
Po poškodbi Marka Tomasa je hrvaškemu selektorju Jasminu Repeši na seznamu ostalo še 12 košarkarjev, ki bodo nastopili na evropskem prvenstvu.

Za začetek se bodo Hrvati v sredo v "slovenski" skupini v Celju pomerili s Španijo"Vabim vse navijače naj nas pridejo spodbujati na tekmo proti Španiji. Če bomo igrali slabo in jih bomo razočarali, naj na naslednjih tekmah ostanejo doma," je na nedeljski tiskovni konferenci dejal Jasmin Repeša, ki je imel v pripravljalnem obdobju obilo težav.

Hrvaška z igro na pripravljalnih tekmah ni navdušila, za nameček pa je tik pred prvenstvom ostala brez enega izmed ključnih mož, Marka Tomasa"Sedaj je prepozno, da bi v reprezentanco vpoklical novega košarkarja. Nekateri kandidati so se že pred pripravami odpovedali sodelovanju, tako da sedaj niti ne bi imel koga vpoklicati," je potožil Repeša:

"Ni košarkarjev, ki nam bi prinesli dodatno kakovost. Večjo minutažo bodo dobili preostali košarkarji, ki drugače ne bi bili v prvem planu."

Za uvod proti Špancem

Kapetan  Roko Leni Ukić upa, da bo oslabljena zasedba konkurenčna svojim nasprotnikom: "Vsak košarkar mora dati svoj maksimum. Preostali branilci bomo morali v obrambi nadoknaditi odsotnost Tomasa. Prvenstvo bo nedvomno zelo izenačeno." Branilec Panathinaikosa se je ozrl proti uvodnemu dvoboju:

"Zelo pomembno bo, kako bo izgledali na parketu. Celo bolj od rezultata. Če se bomo lahko 
enakovredno zoperstavili Špancem, nam bo to prineslo dodatno samozavest."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.