Šport
4 ogledov

"Če zmagamo, bo fenomenalno"

Boštjan Nachbar (desno) proti ZDA napoveduje brezkompromisen pristop. (Foto: Reu Žurnal24 main
Eden od boljših slovenskih košarkarjev v prvi tekmi proti Tuniziji je bil Dravograjčan Boštjan Nachbar, ki se v Istanbulu počuti kot doma.

SP 2010

Boštjan Nachbar je bil zelo razpoložen, Afričanom je nasul 14 točk, zadel je štiri mete za tri točke. Tudi on se je po tekmi dotaknil zapiranja pod obročem, Tunizijci so v napadu pobrali preveč žog. "Zapiranje pod košem je naloga vsakega posameznika. Treba je vedeti, da so bili to zelo atipični meti, meti v zadnji sekundi, iz obupa, in takrat se žoge zelo smešno odbijajo. Enkrat pade pod koš, enkrat se odbije osem metrov ven. To je zelo težko nadzirati. Sploh pri ekipi, ki stalno skače v napadu. In če skočijo v napadu 40-krat ... madona, še moja babica, bi jih deset ujela. Je pa res, da moramo to popraviti."

 

In to že v nedeljo, ko bodo ob 15.30 po slovenskem času zaigrali proti prvim favoritom prvenstva Američanom. Boki napoveduje: "Začeti moramo na polno. Nekega 'šparanja' ne sme biti. Američani imajo kakovost, bolj so izkušeni, v smislu , da so to igralci, ki igrajo na zelo visoki ravni. Imajo pa manj izkušenj z igranjem na takih prevnstvih, sploh ta trenutna njihova ekipa. To je morda naša prednost. Seveda pa so favoriti. Če jih dobimo na levi nogi in premagamo, bo to fenomenalno, če pa ne, pa to ne bo nobena tragedija. Mi bomo priložnosti iskali v naslednjih tekmah."

 

Ritem igranja na svetovnem prvenstvu je zelo naporen. V predtekmovanju vsaka reprezentanca v šestih dneh odigra pet tekem. "Vsak trenutek, ki ga imamo, poizkušamo izkoristiti za počitek. Raztegovanje, terapije, led ... Sploh nosilci igre. Že zdaj vem, da bom po tem turnirju praktično izmučen. Ampak vsi smo na istem. Noben nima drugačnega ritma. Je pa to do igralcev samih zelo nepošteno," meni Nachbar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.