Šport
15 ogledov

Čebaškova: Nenormalni pogoji

Katja Višnar Reuters
Slovenske smučarske tekačice se v olimpijski tekmi na deset kilometrov v klasični tekmi niso najboljše odrezale. Od štirih predstavnic je bila še najboljša Alenka Čebašek, ki je zasedla 33. mesto.
"Nenormalni pogoji, ne vem, če sem kdaj že tekla v tako težkih pogojih. Vročina je bila neverjetna. Niti na enem delu proge se ne moreš spočiti, tudi po klancu dol ne, saj se tudi tam ustavljaš. Jaz sem naredila, kar sem lahko. Borila sem se po najboljših močeh," je po tekmi dejala Čebaškova. Podobno razpoloženje je bilo tudi pri drugih, čeprav nekega razočaranja ni bilo čutiti. Od te tekme Slovenci niso ničesar pričakovali in tudi niso ničesar dobili.
 

Višnarjeva: V vodeni smučini se ne znajdem

"Ne glede na vse, vesela sem, da sem nastopila. To so vendarle olimpijske igre. Nisem ničesar pričakovala, to je bil zame predvsem dober trening. Mogoče bi bila moja pričakovanja večja, če bi bila trda proga, v vodeni smučini pa se ne znajdem. Smuči so bile sicer dobro pripravljene, toda tudi ni pomagalo. Zaradi slabih točk Fis sem startala med zadnjimi, kar je bil še dodaten minus. Razmere so bile res neugodne, vročina jih je le še otežila," je na cilju razlagala Katja Višnar, ki že razmišlja o naslednjih tekmah: "Jasno je, da največ pričakujem v ekipnem sprintu. Z Vesno sva konkurenčni najboljšim, cilj bo finale, kolajna pa težko dosegljiva."
 

Jezerškova: Ekstremni pogoji, ampak enaki za vse

Mnogo slabše volje kot po svoji prvi tekmi, skiatlonu, je bila Barbara Jezeršek: "Povsem sem utrujena. V takih razmerah sem doslej tekmovala le aprila, ko imamo državno prvenstvo na 30 kilometrov. Ekstremni pogoji, ampak taki so bili za vse. Ponovila sem svojo staro napako, prehitro sem se pognala starta. Hotela sem najboljše, a so se razmere med samo tekmo spremenile, tako da mi je zmanjkalo moči. Vseeno pa menim, da sem dosegla svoj maksimum, zato nisem razočarana."
Komentarjev 1
  • krtmen1 15:31 13.februar 2014.

    " Od te tekme Slovenci niso ničesar pričakovali in tudi niso ničesar dobili."Super moto, na ta način bomo res uspešni. Dobro, da je Maze imela v mislih zlato kolajno, ker na tale tekaški način ne bi bilo nič.